HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden Öğrenci Sergisi
10 Ocak 2022, Pazartesi
Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden Öğrenci Sergisi

Uşak Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü tarafından “Antalya İli Mekânsal Strateji Planı Konsepte Dayalı Analizler” adlı öğrenci sergisi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye alanında sergilendi.

Serginin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İncilay Yurdakul, Dr. Öğretim Üyesi Dilşen Onsekiz, Araştırma Görevlisi Melike Kalkan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sergi hakkında bilgi veren Prof. Dr. İncilay Yurdakul, “Bugün, 4. Sınıf öğrencilerimizin projelerini sunmalarından dolayı mutlu ve gururluyuz. Dr. Öğretim Üyemiz Dilşen Onsekiz ve Araştırma Görevlimiz Melike Kalkan’ın yürütücülüğünde 2 şubede toplam 47 öğrenci ile son sınıf atölye dersimizin sergisindeyiz. Atölye kapsamında seçilen örneklem “Antalya” ilinde, öğrencilerin kendilerinin seçtikleri konsepte dayalı olarak; il bütünü veya konseptle ilişkili belirleyecekleri yerleşim alanları çerçevesinde bütüncül bir perspektifle, planlama sorunları çalışması doğrultusunda analitik çalışma ve buna dayalı sentezden hareketle kente ait üst ölçek plan kararlarının üretilmesi ve kent bütününde bu doğrultuda sorun alanlarının tespiti ile buna dayalı planlama çalışmasının yapılması gerçekleştirdiler. Tüm öğrencilerimi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Murat Öntuğ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yaptığı çalışmalardan bahsederek, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerinin bu doğrultuda yaptığı çalışmaları sergilemelerinden dolayı mutlu olduğunu belirtti. Öğrencilerin bu tür faaliyetlerle deneyim kazandığına dikkat çeken Prof. Dr. Öntuğ, proje yürütücülerine ve öğrencilere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Dört gün boyunca Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye alanda gezilebilecek sergide öğrencilerin; Markalaşma Odaklı Planlama, Afet Duyarlı Planlama, Lojistik Odaklı Planlama, Turizm Odaklı Planlama, Çevre Duyarlı/Ekoloji Duyarlı Planlama, Tarım Odaklı Planlama, Teknoloji Odaklı Planlama, Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Planlama, Olimpiyat Odaklı Planlama olmak üzere 9 farklı konsepte çalışmaları yer alıyor.