Ana Sayfa / Haberler / Çevrimiçi Sosyoloji Seminerlerinin Altıncısı Gerçekleşti
30 Aralık 2021, Perşembe
Çevrimiçi Sosyoloji Seminerlerinin Altıncısı Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlenen çevrimiçi sosyoloji seminerlerinin altıncısı, üniversitemiz Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ezgi Beşikçi'nin "İnsan Deneyiminin Ortak Noktası Olarak Psikolojik Dışlanma: Neleri biliyoruz? Neleri Öğrenmeyi Bekliyoruz? başlıklı konuşmasıyla gerçekleştirildi.

Disiplinler arası çalışmalarının önemini yeniden hatırlatan seminerde, Dr. Beşikçi dışlanma ve ayrımcılık konusunda literatürden örnek çalışmalarla başladığı konuşmasında, yurtiçi ve yurtdışında sürdürmüş olduğu kendi çalışmalarından elde ettiği sonuçları da paylaşarak "dışlanma" olgusunun neden ve sonuçlarına dair önemli tespitlerde bulundu. Üniversitemiz öğrencilerinin ve akademik personelinin de katıldığı seminerde konuyla ilgili soruların cevaplanmasıyla etkinlik sona erdi.