HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı ve 58. Genel Kurul Toplantısına Katıldı
19 Aralık 2021, Pazar
Rektör Savaş, TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı ve 58. Genel Kurul Toplantısına Katıldı

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, 17-18 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı ve 58. Genel Kurul Toplantısına katıldı.

TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (TÜBA-GEBİP) Yıllık Toplantısı Ankara’da 17 Aralık tarihinde TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

TÜBA-GEBİP kapsamında ödüllendirilen üstün başarılı genç bilim insanlarının akademik çalışmalarının sunulması ve değerlendirilmesi ile bilim insanları ve kuruluşları arasındaki ilişki ve iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in açılış konuşmalarıyla başladı. TÜBA asli üyesi ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise değerlendirme toplantısına katılan bilim insanlarına “Çok Disiplinli Araştırmalarda Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma” başlıklı sunum yaptı.

Değerlendirme toplantısına katılan TÜBA-GEBİP ödüllü (TÜBA Genç Akademi Topluluğu üyesi) genç bilim insanları 100’ü aşkın TÜBA ve TÜBA-Genç Akademi Üyesi karşısında son bir yılda yürüttükleri çalışmalarına ilişkin sunumlarını gerçekleştirdiler.  İsteyen tüm bilim insanlarına açık olan sunumlarına sonunda katılımcıların yer aldığı Genel Değerlendirme Toplantısı ile program sona erdi.

TÜBA 58. Genel Kurulu ise 18 Aralık tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. Açılış ve protokol konuşmaları ile başlayan Genel Kurul’da önceki Genel Kurul’da üye seçilen TÜBA üyelerine berat takdimi yapıldı. Berat takdimi sonrasında, tatlı su ekosistemleri konusundaki çalışmalar, bu kırılgan ekosistemlerin, küresel bazda göl ve nehirlerin korunmasına yönelik çalışmaları ve küresel iklim değişikliğinin sucul ekosistemlere etkileri konusunda yaptığı çalışmaları ve katkıları nedeniyle 2020 TÜBA Uluslararası Akademi Ödülü’ne layık görülen Nobel Ödüllü Prof. Jeppesen TÜBA üyelerine “Climate Change Effect on Aquatic Ecosystems: Lakes in Turkey as an Example” başlıklı genel kurul konferansını verdi.

Genel Kurul’da daha sonra divan teşekkülünden sonra akademi üyeliği ve konsey üyeliği seçimleri yapıldı. Genel Kurul, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in genel kurul sunumu, görüşler ve temennilerin iletilmesinin ardından sona erdi.