HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uluslararası Zanaattan Sanata Kongre ve Jürili Karma Sergisi Başladı
15 Aralık 2021, Çarşamba
Uluslararası Zanaattan Sanata Kongre ve Jürili Karma Sergisi Başladı

Uşak Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı, Antalya Akev, Karabük ve Afyon Kocatepe Üniversitelerinin ortaklığıyla düzenlenen, “Uluslararası Zanaattan Sanata Kongre ve Jürili Karma Sergisi 2021”in açılış töreni Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Savaş, “Uluslararası Alanda Ses Getiren Kongre ve Sempozyumlar Yapıyoruz.”

Etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Savaş, uluslararası etkinliklerin üniversiteler için önemli olduğunu vurgulayarak, “Kongreler ve sempozyumlar, üniversiteler için son derece önemlidir. Bu faaliyetlerin uluslararası olması apayrı bir anlam ifade etmektedir. Bu tür kongreler, akademisyenlerin araştırmalarını, eserlerini, yayın ve projelerini sunmaları açısından önem taşımaktadır. Ayrıca öğrencilerimize de yeni ufuklar açmaktadır.” dedi. Kongreler düzenlemeye devam edeceklerini belirten Prof. Dr. Savaş, 6 ülke, 59 farklı üniversiteden akademisyen ve sanatçının katıldığı, 69 bildiri ve 134 eserin yer aldığı ve üç gün sürecek olan Uluslararası Zanaattan Sanata Kongre ve Jürili Karma Sergisine destek olan tüm kurum, kuruluş ve katılımcılara teşekkür etti.

Kongre ve Sergi Bir Arada

Törende Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Ruhsar Temir Gökçeli ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yalçın Aşkın Öktem birer konuşma yaparak, ilki 2017 yılında yapılan ve 2019 yılında uluslararası alana taşınan Zanaattan Sanata Jürili Karma Sergisinin, bu yıl kongre ve sergiyi birleştirdiğini belirttiler. Daha önce sadece sergi olarak düzenlenen etkinliğin, 2021 itibariyle dört üniversitenin ortak çalışmasıyla gerçekleştiğini aktaran Prof. Dr. Temir Gökçeli ve Prof. Dr. Öktem, destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ettiler. Açılış konuşmalarının ardından Uluslararası Zanaattan Sanata Kongre ve Jürili Karma Sergisine destek olan kurum ve şirket temsilcilerine teşekkür plaketleri takdim edildi.

Kültürel Mirasa Dokunuş: Türk Savaş Zırhları Sunumu Yapıldı

Açılış töreninin ardından, Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İdris Kabalcı’nın başkanlığında açılış oturumu gerçekleşti. Oturumda; Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melda Özdemir “Türk Deri Sanatı”, Kazakistan Yessenov Üniversitesi Dr. Raikhan Sutbayeva “Verimlilik Temeli Olarak Ürün Tasarımı” ve Devlet Sanatçısı Sema Kansu “Kültürel Mirasa Dokunuş: Türk Savaş Zırhları” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Açılış oturumunun ardından, Deri, Tekstil ve Moda; İnovatif Tasarım ve Üretim, Metal ve Ahşap; Geleneksel Ev Sanatları ve Cam; Grafik-Tasarım ve Fotoğraf; İnovatif ve Endüstriyel Tasarım; Plastik Sanatlar ve Keçe ürünlerinden oluşan 134 eserin yer aldığı karma serginin açılışı gerçekleştirildi. Zanaat, Sanat, Tasarım alanlarıyla ilişkili özgün araştırma çalışmalarının sunulduğu ve sergilendiği “Uluslararası Zanaattan Sanata Kongre ve Jürili Karma Sergisi 2021”, 14-16 Aralık tarihleri arasında yüz yüze ve çevrimiçi gerçekleştirilecek.

Törene Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu ile Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, Antalya Akev Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Kerim Çetinkaya, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Taşkın, Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Raşit Esen, Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Ruhsar Temir Gökçeli, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yalçın Aşkın Öktem, Uluslararası Zanaattan Sanata Kongre ve Jürili Karma Sergisi Kurul üyeleri, etkinlik sponsorları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.