HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Dünya Üniversite Sıralamalarındaki Yerini Yükseltmeye Devam Ediyor
26 Kasım 2021, Cuma
Uşak Üniversitesi Dünya Üniversite Sıralamalarındaki Yerini Yükseltmeye Devam Ediyor

Uşak Üniversitesi Webometrics ve SCIMAGO Dünya Üniversiteleri Sıralamalarındaki yerini her geçen yıl yükseltiyor. Dünya’da yer alan yükseköğretim kurumlarını boyut, görünürlük, açıklık ve mükemmeliyet göstergeleri üzerinden değerlendiren Webometrics (Webometrics Ranking of Universities) ve SCIMAGO Dünya Üniversiteleri (Scimago Institutions Rankings) 2021 yılı sıralamaları açıklandı.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Uşak Üniversitesinin her iki sıralamadaki yerinin bir önceki yıla göre yükseldiğini belirtti. Rektör Savaş: “Webometrics, ülke veya disiplini ne olursa olsun yükseköğretim kurumlarını değerlendiren kuruluşlar arasında en önemlilerinden biridir. Webometrics’in birincil amacı, üniversiteler tarafından üretilen bilgiye açık erişimi teşvik etmektir. Şu anda 200’den fazla ülkeden 31.000 yükseköğretim kurumu sıralanmaktadır. Metodoloji olarak, görünürlük (web içeriği etkisi), şeffaflık (en çok alıntı yapılan araştırmacılar) ve mükemmellik (en çok alıntı yapılan makaleler) göstergelerini kullanmaktadır. Üniversitemiz, Webometrics 2020 sıralamasında 30.000 üniversite arasında 3.085’inci sırada yer alırken, 2021 Webometrics sıralamasında 31.000 üniversite arasında 2.817’inci sıraya yükselmiştir.” dedi.

Uşak Üniversitesinin ayrıca SCIMAGO 2021 Dünya Üniversite Sıralamasında da 4.126 üniversite arasında 630’uncu olduğunu belirten Rektör Savaş, “Üniversitelerin bilimsel araştırma ve inovasyon faaliyetlerinin yanı sıra web göstergelerini de değerlendiren SCIMAGO kapsamında, 2020 yılında 3.896 üniversite arasında 637’inci olan üniversitemiz, 2021 yılı sıralamasında 4.126 üniversite arasında 630’uncu olarak yükselişini sürdürmüştür. Her geçen yıl Uşak Üniversitesi dünya üniversiteleri sıralamalarındaki yerini perçinliyor. Bu başarı Uşak Üniversitesi Ailesinin başarısıdır. Bu başarı üniversitemizin doğru hedeflerle yol aldığının en önemli kanıtıdır.” şeklinde konuştu.