HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Uşak Üniversitesinden 5 Bilim İnsanı Yer Aldı
11 Kasım 2021, Perşembe
Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Uşak Üniversitesinden 5 Bilim İnsanı Yer Aldı

Uşak Üniversitesinden 5 bilim insanı, 190 bin 63 bilim insanının değerlendirildiği listeye girmeye hak kazandı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Stanford Üniversitesi’nden bilim adamlarının öncülük ettiği, Hollanda’dan da bilim insanlarının yer aldığı bir ekip tarafından atıf sayısı, h indeksi, hm indeksi, kendine atıf oranı gibi değişkenlerden oluşan ve kompozit indikatör bilimsel etki endeksi kullanılarak yapılan başarı sıralamasında dünyada yüzde 2’lik dilime giren “World Top % 2 Scientists List” araştırmacılar belirlendi.

2020 yılı çalışmalarının incelendiği 190 bin 63 bilim insanının yer aldığı “World Top % 2 Scientists List” sıralamasına Türkiye’den bin 150 bilim insanı listeye girerken, Uşak Üniversitesinden 5 bilim insanı listede yer aldı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş Dünyadaki En Başarılı Bilim İnsanları listesinde

Uşak Üniversitesinden Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş (Matematik-İstatistik alanında 555.), Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Çalışkan (Etkinleştirme ve Stratejik Teknolojiler alanında 2712.), Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Asi (Mühendislik alanında 6467.), Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Gök (Kimya alanında 1290.) ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Uğulu (Çevresel Bilimler alanında 634.) sıralamaları ile “World Top % 2 Scientists List” sıralamasına girmeye hak kazandılar.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, 2019 sıralamalarında Uşak Üniversitesinden iki bilim insanının listeye girdiğini hatırlatarak “2020 sıralamalarında ise 5 bilim insanımız listeye girmeye hak kazandı. Listeye giren öğretim üyelerimizi tebrik ediyorum. Uşak Üniversitesi olarak uluslararası sıralamalardaki başarılarımız ve görünürlüğümüz artıyor. Bir kez daha açıklanan listede yer almaktan dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyduk. Hocalarımızın başarıları genç akademisyenlerimize rol model olmaktadır.” dedi.

Elsevier tarafından yayımlanan listelere erişim için tıklayınız.