Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, Matematik Bölümü Öğrencileriyle Bir Araya Geldi
11 Kasım 2021, Perşembe
Rektör Savaş, Matematik Bölümü Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ‘Kariyer Planlaması’ dersine katılarak öğrencilere kariyer planlamaları hakkında tavsiyelerde bulundu.

Hacettepe Üniversitesi Matematik Bölümünü dereceyle bitiren ve alanında yaptığı bilimsel çalışmalarla “Dünyadaki En Başarılı Bilim İnsanları” listesinde yer alan Rektör Savaş, öğrencilere, çocukluğu, gençliği ve özellikle eğitim hayatını anlattı. Prof. Dr. Savaş öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, "Her şeyden önce kendiniz için bir hedef belirleyin ve bu hedef doğrultusunda yılmadan, usanmadan çalışın. Sabırlı olun, sabır sizi olgunlaştırır. Sizler gelecekte bu ülkenin söz sahibi insanları olacaksınız. Ufkunuzu geniş tutun, milli ve ahlaki değerlerimize sahip birer insan olarak kendinizi sürekli geliştirin.” dedi.

Rektör Savaş, konuşmasının ardından, öğrencilerle bir süre sohbet ederek, soruları cevapladı.

Dersin sonunda Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Deniz Uçar Rektör Savaş’a verdiği değerli bilgilerden dolayı teşekkür etti.