HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi ve Öğrenci Katılımı Etkinliği Gerçekleşti
7 Kasım 2021, Pazar
Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi ve Öğrenci Katılımı Etkinliği Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Kalite Topluluğu Genç K-Uşak tarafından "Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi ve Öğrenci Katılımı" adlı etkinlik gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Uzmanı ve YÖKAK Öğrenci Komisyonu Akademik Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ, YÖKAK Öğrenci Komisyonu Başkanı-Yüksek Lisans öğrencisi Mehmet Bora, Kalite Topluluğu Genç K-Uşak akademik danışmanı Öğr. Gör. Dr. Emine Kayhan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ; Uşak Üniversitesinin kalite ve akreditasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Öntuğ, Uşak Üniversitesinin; nitelikli eğitim-öğretim, evrensel değerler, donanımlı bireyler yetiştiren uluslararası görünürlük, değişim, iletişim ve sürdürülebilir kampanyalarda öncü olmak gibi misyonları olduğuna değinerek eğitim ve araştırma alanında istenilen yetkinlikte bilgi ve teknoloji üretiminde öncü, mezunların tercih ettiği, geleceğe yön veren girişken bireyleri yetiştirmek gibi vizyonları olduğunu belirtti.

Kurumsallaşmış Üniversite

Toplumsal gelişimde lider bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Prof. Dr. Öntuğ toplumsal gelişime liderlik yapan hayat boyu eğitim anlayışına sahip uluslararası yetkinlikte kurumsallaşmış bir üniversite olma idealinde vizyonlarına yön vermiş olduklarını sözlerine ekledi.

Açılış konuşmasının ardından Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ ve Mehmet Bora tarafından Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi hakkında bilgi verildi. YÖKAK’ın son yıllarda yapmış olduğu çalışmalarla yükseköğretimde kalite ile ilgili önemli adımlar atıldığını ifade eden Gonca Uludağ ve Mehmet Bora soruları da cevapladı.

Etkinliğin sonunda Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Dr. Öğretim Üyesi Gonca Uludağ ve Mehmet Bora’ya teşekkür belgesi verdi.