HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi YÖKAK Öğrenci Toplulukları Çalıştayında Yer Aldı
1 Kasım 2021, Pazartesi
Uşak Üniversitesi YÖKAK Öğrenci Toplulukları Çalıştayında Yer Aldı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Öğrenci Komisyonu tarafından 27-28 Ekim 2021 tarihlerinde çevrimiçi “Öğrenciler Süreçlere Katılıyor, Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Güçleniyor: Öğrenci Toplulukları Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Çalıştay YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından Kurul Üyesi ve YÖKAK Öğrenci Komisyonu Başkanı Mehmet Bora ve YÖKAK Öğrenci Komisyonu Akademik Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ tarafından çalıştay hakkında bilgilendirme yapıldı.

Kalite güvencesine ilişkin çalışmalar yürüten öğrenci topluluklarının birbirleri ile deneyimlerini paylaşmaları, bilgi alışverişinde bulunmaları ve bir öğrenci kalite ağı oluşturulması amacını taşıyan çalıştayda, Uşak Üniversitesini ‘Genç K-Uşak Topluluğu’ temsil etti.

Genç K-Uşak Topluluğu Başkanı Aslı Özmutlu ve Başkan Yardımcısı İlbars Sezgin çalıştayda bir sunum yaparak, Uşak Üniversitesi ve Uşak Üniversitesinin kalite, akreditasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Genç K-Uşak Topluluğunun kurulduğu tarihten itibaren yaptığı etkinlikleri anlatan Özmutlu ve Sezgin, etkinliği düzenleyen başta YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas olmak üzere YÖKAK Öğrenci Komisyonu Başkanı Mehmet Bora ve YÖKAK Öğrenci Komisyonu Akademik Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ’a ayrıca destek olan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, danışmanları Öğr. Gör. Dr. Emine Kayhan ile tüm üniversite yönetimine teşekkür ettiler.