HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinde Yüz Yüze Eğitim Başladı
5 Ekim 2021, Salı
Uşak Üniversitesinde Yüz Yüze Eğitim Başladı

Rektör Savaş, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılının İlk Gününde Öğrencilerle Hasret Giderdi

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının ilk gününde kampüsü gezerek öğrencilerle hasret giderdi.

İlk ders gününde öğrencilerle sohbet eden Rektör Savaş, tüm öğrencilere yeni dönemde başarılar diledi. Uzun bir aranın ardından yüz yüze eğitime başlamanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Prof. Dr. Savaş, “Her zaman söylüyorum, kampüsümüz sizlerle güzel. Sizlerin sınıflardaki, laboratuvarlardaki ve sosyal alanlardaki varlığından güç alıyoruz. Pandemi şartlarından dolayı iki yıla yakın bir zamandır sizlerden ayrıydık. Uşak Üniversitesi ailesi olarak iki yıllık bir aradan sonra, siz değerli öğrencilerimizle yeniden birlikte olmanın heyecanını, mutluluğunu yaşıyoruz. Ne mutlu bize ki özlem sona erdi. Sizlerle birlikte, tedbiri elden bırakmadan, rehavete kapılmadan, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak, aynı zamanda aşılarımızı yaptırmayı ihmal etmeyerek, sağlıklı ve huzurlu bir eğitim-öğretim yılı geçirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Üniversite eğitiminin, kişinin hayatındaki önemli yolculuklardan biri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Savaş, gençlere tavsiyelerde bulundu. Üniversite eğitimi sırasında kişinin hedeflerini iyi belirlemesini ve bu hedeflere ulaşma yolunda çalışması gerektiğinin altını çizen Rektör Savaş, “Sizler bizim için, bu ülkenin geleceği için önemlisiniz. Uşak Üniversitesi olarak sizleri, gelecek planlamanızda nitelikli rehberlik anlamında her zaman destekliyoruz. Biz sizi iyi bir şekilde yetiştirmek zorundayız. Elbette siz de hedeflerinize ulaşmada çalışmayı ihmal etmemelisiniz. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilin, istek, dilek ve şikâyetlerinizi bize iletin. Bana iletmek istediğiniz konuları https://ribs.usak.edu.tr/ adresine giriş yaparak yollayabilirsiniz. Başarılı ve üretken bir üniversite hayatı geçirmenizi temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Rektör Savaş, Bir Eylül Kampüsünde kurulan stantları gezerek, öğrencilere çay, simit, çorba ve lokma ikramında bulundu. Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uluslararası İlişkiler Ofisi, Engelsiz Birim Koordinatörlüğü, Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörlüğü stantlarını gezen Prof. Dr. Ekrem Savaş’a, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer de eşlik etti. Rektör Savaş ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü bilgilendirme standını da ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.