HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Seramik Bölümü Öğrencilerimiz Base 2021 Seçkisinde Yer Aldı
2 Ekim 2021, Cumartesi
Seramik Bölümü Öğrencilerimiz Base 2021 Seçkisinde Yer Aldı

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi paydaşlığı ve Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek "BASE 2021" seçkisine, Türkiye’nin 42 farklı şehrindeki 75 üniversiteden 1200'e yakın başvuru gerçekleşirken, Uşak Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Seramik Anasanat Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Ayşe Merve Yetgin "Su Yolu",  "Hayrat" ve Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunlarından Erhan Mızrak "Ragnarok" adlı eserleriyle yer aldı.

Türkiye’deki üniversitelerin; Resim, Heykel, Fotoğraf, Video, Baskı, Grafik Tasarım, Seramik ve Cam, Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden yeni mezun sanatçı adaylarının eserlerine ev sahipliği yapacak olan serginin edisyonunda, seçici kurulun değerlendirmesiyle 100’ü aşkın sanatçının eserleri yer alıyor.
Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi öğrencilerinin ve mezunlarının birçok başarılı çalışmaya imza attıklarını belirterek BASE 2021 seçkisinde eserleriyle yer alan Ayşe Merve Yetgin ve Erhan Mızrak'ı tebrik etti. Tasarım konusunda iddialı bir üniversite olduklarını aktaran Prof. Dr. Savaş, "Adı Bir Şehir, Hedefi Dünya sloganıyla çıkılan yolda, büyük başarılar elde ediyoruz. Gerek Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Merkezimizin tasarımlarının, kamu kurumlarının kıyafetlerinde ve büyük firmaların kataloglarında yerini alması, gerekse tasarım yapan öğrencilerimizin katıldıkları etkinliklerde başarılı çalışmalara imza atmasıyla, tasarım konusundaki iddiamızı göstermiş oluyoruz. Ayşe Merve Yetgin ve Erhan Mızrak'ı tekrar tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin aldıkları ödül ve başarılarla gururlanıyoruz. Üniversite olarak yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Sergi, 29 Eylül-3 Ekim 2021 tarihleri arasında Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezinde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.