HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Geleceğin Uçak Teknikerleri Uygulama Eğitimlerine Başladı
14 Ağustos 2021, Cumartesi
Geleceğin Uçak Teknikerleri Uygulama Eğitimlerine Başladı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilerek “Tanınan Okul” statüsünü kazanan ve A1 belgesini alan ilk devlet üniversitesi olan Uşak Üniversitesi Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programında, pandemi nedeniyle ara verilen uygulamalı eğitimler 26 Temmuz 2021 tarihinde başladı.

Uygulamalı eğitimlerde, öğrencilerin iş hayatlarında uymaları gereken güvenlik önlemleri, kullandıkları aletlerin tanıtımı ve işyerlerinde yapmaları gereken uygulamalar gösteriliyor.

Uygulamalı eğitime gelen öğrenciler; online derslerde aldıkları bilgilerin uygulamalı eğitimle çok daha kalıcı olduğunu ve el yeteneklerinin gelişmesine faydası olduğunu söyleyerek kendilerini mesleki anlamda daha hazır ve özgüveni yüksek olarak iş hayatına atılmaya hazır hissettiklerini belirttiler. Öğrenciler başta Uşak Üniversitesi yönetimi olmak üzere Uşak Üniversitesi Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi programında uygulamalı eğitimleri veren Öğr. Gör. Ramazan Saraç, Öğr. Gör. Alev Yıldırım ile Öğr. Gör. Gökhan Yıldırım’a ve Kredi Yurtlar Kurumundaki emeği geçen tüm çalışanlara kendilerine bu imkânları sağladıkları için teşekkür ettiler.

Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı uygulamalı eğitimi, 20 Ağustos 2021 tarihinde sona erecek.