HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 8. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali’nin Başvuruları Sürüyor
30 Temmuz 2021, Cuma
8. Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali’nin Başvuruları Sürüyor

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın onursal başkanlığında, İletişim Fakültesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Murat Sezgin’in başkanlığını, Dr. Onur Keşaplı’nın ise yönetmenliğini üstlendiği, Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu’nca bu yıl 4-12 Aralık tarihlerinde 8. kez düzenlenecek olan Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali’nin başvuruları sürüyor. Şu ana dek 114 ülkeden 3333 filmin başvurduğu festivalin son başvuru tarihi ise 5 Eylül 2021.

Danışma Kurulunda Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ ile Yeni Medya Bölümü Başkanı Doç. Müzeyyen Sevtap Aytuğ’un yer aldığı festival, 100’den fazla filmi ve aralarında atölye, söyleşi, ustalık dersi, sergi ve konserlerin olduğu pek çok etkinliği çevrimiçi ve ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşturacak. Geçtiğimiz yıl 44’ü Türkiye prömiyeri olmak üzere 131 filmlik zengin bir programa ev sahipliği yapan ve www.usakfilmfest.com platformunda 90 ülkeden 8000’i aşkın sinemaseveri ağırlayıp 100.000’den fazla sayfa ziyaretiyle yoğun ilgi gören Uşak Film Festivali, yakaladığı ulusal ve uluslararası ivmeyi arttıracak şekilde yarışma ve ödül sayısında değişikliklere gidecek.

Ulusal Kısa Film, Ulusal Öğrenci Filmleri ve Uluslararası Kısa Film yarışmalarına ek olarak bu yıl Milano ev sahipliğinde İtalyan Kısa Filmleri Yarışması düzenlemeye hazırlanan festival, toplam 28 dalda Kanatlı Denizatı Ödülü dağıtmayı planlıyor. Her yıl olduğu gibi pek çok yeniliği ve sürprizi beraberinde getirecek Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali’nin bu yıl ki Ön Seçici Kurul’unda Alper Erdik (Eleştirmen), Arzu Görgülü (Yönetmen), Dekel Nitzan (Yönetmen), Emre Doğan (Akademisyen, Senarist), Mehmet Oğuz Yıldırım (Yönetmen), Murat Karakütük (Eğitmen, Eleştirmen), Nergis Karadağ (Yönetmen), Özgür Keşaplı Didrickson (Yazar), Seren Topaloğlu (Yapımcı), Sertaç Koyuncu (Yönetmen) ve Yavuz Akyıldız (Akademisyen, Yönetmen) yer alıyor.

Ara ve Ana Jüri üyelerinin önümüzdeki süreçte açıklanacağı festival hakkında ayrıntılı bilgi ve başvuru için;

www.usakfilmfest.com