HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi ile Kosova Haxhi Zeka Üniversitesi Arasında Yeni Bir Köprü Kuruluyor
30 Temmuz 2021, Cuma
Uşak Üniversitesi ile Kosova Haxhi Zeka Üniversitesi Arasında Yeni Bir Köprü Kuruluyor

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü ve Kosova Haxhi Zeka Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencileri, “International Steps in Finance (Finansta Uluslararası Adımlar)”  adlı çevrimiçi etkinlikte bir araya geldi.

Söyleşiye, Haxhi Zeka Üniversitesi Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ibish Mazreku, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Shabani, Dr. Öğr. Üyesi Fisnik Morina, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Batmaz, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ercan Özen ile iki üniversitenin öğrencileri katıldı.

Etkinliğin açılışında, Prof. Dr. Nihat Batmaz ve Doç. Dr. Ercan Özen birer açılış konuşması yaparken, Haxhi Zeka Üniversitesi İşletme Kulübü başkanı Ajshe Komoni; Kosova’nın kuruluşu, ekonomisi, tarihi, kültürü, yemekleri, gelenek ve görenekleri hakkında bilgi verdi. Borsa ve Finans Topluluğu üyeleri İsmail Demir ve Ayşen Güler Erbacak ise Türkiye, Uşak ve Uşak Üniversitesini tanıtan birer sunum gerçekleştirdi.

Dünyanın ilk finans borsasının, Uşak Üniversitesine 87 km uzaklıkta yer alan Aizonai antik kentinde kurulduğunu öğrenen Kosova temsilcileri, pandeminin seyrine bağlı olarak en yakın zamanda bu tarihi alanı, üniversiteyi ve Borsa İstanbul’u ziyaret etmek istediklerini belirttiler.

Ayrıca akademik işbirliği ve ikili anlaşmaların imzalanması konusunda görüş birliğine varılan söyleşide, etkinliğin iki ayda bir tekrarlanması kararlaştırılarak, ele alınacak konu başlıkları; “Finansal Dijitalleşme ile Covid-19 Pandemisi ve Finansal ve Ekonomik Etkileri” olarak belirlendi.

Etkinliğin sonunda söyleşiye katılan öğrenciler, söyleşi ile ilgili düşüncelerini ve etkinliğin geleceğine dair beklentilerini aktardı.