HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 2021 KPSS Uşak İl Sınav Koordinasyon Kurul Toplantısı Gerçekleşti
29 Temmuz 2021, Perşembe
2021 KPSS Uşak İl Sınav Koordinasyon Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 1 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak Kamu Personel Seçme (KPSS) Lisans ve 15 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak olan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavları öncesi, Uşak Üniversitesi ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü tarafından 29 Temmuz tarihinde sınav güvenliği toplantısı gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Senato odasında gerçekleşen toplantı, Sınav Koordinasyon Kurul Başkanı Prof. Dr. Ekrem Savaş başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Muammer Balcı, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kurnaz,  İl Jandarma Komutanı J. Albay Murat Kılıç, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Huriye Akyol, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas ve Sınav Organizasyon Koordinatörü Prof. Dr. Sadiye Tutsak katıldı.

Toplantı sonrası Rektör Prof. Dr. Savaş yaptığı açıklamada, 2021-KPSS Lisans ve KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavları öncesi, sınavların yapılacağı binalarda güvenliğin sağlanması, bu yönde alınacak tedbirler, adayların sınav binalarına ulaşımı, soruların sınav binalarına nakli, il sınav merkezinde sınav öncesi ve sonrasında alınacak önlemlerle ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

Sınavlarda Covid-19 pandemisi nedeniyle önlemlerin arttırıldığını ve okullarda sınav tarihlerinden önce dezenfekte işlemlerinin yapılacağını aktaran Rektör Savaş, “Sınavların gerçekleştirileceği binalarda sınav tarihlerinden önce dezenfekte işlemleri yapılacak ve sınav günü adaylarımız gelmeden tekrarlanacaktır. Sınav günü ÖSYM tarafından adaylarımıza dezenfektan, maske ve dezenfektan mendil temin edilecektir. İsteyen adaylar kendileri de dezenfektan, maske, siperlik ve eldiven getirebilecekler. Emniyet görevlilerimiz adayların ve sınav görevlilerinin üst aramalarını sosyal mesafe gözeterek el detektörü ile yapacaktır. ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü olarak tüm tedbirlerimizi aldık. ” dedi.

Rektör Savaş, 1 Ağustos Pazar günü saat 10.15’te başlayacak olan KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna 4 bin 468, aynı gün 14.45’te başlayacak olan Eğitim Bilimleri oturumuna ise 2 bin 686 adayın gireceğini belirterek ‘‘15 Ağustos Pazar günü saat 10.15’te başlayacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) 2 bin 236, yine aynı gün saat 14.45’te başlayacak ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavına ise 241 aday girecek. Nüfus cüzdanlarını/Kimlik kartlarını kaybedenler veya yeniden çıkarmak isteyen adaylar için, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü 01 ve 15 Ağustos 2021 Pazar günleri 07.00 ile 14.30 saatleri arasında açık olacaktır. Adayların sınav günleri sabah oturumları için sınav binasına alınacağı son saat 10.00, öğleden sonraki oturum için saat 14.30’dur. Bu saatlerden sonra sınav binasına adaylar kesinlikle alınmayacaktır. Adayların sıkıntı yaşamamaları için bu hususları dikkate alarak hareket etmeleri önemlidir. Tüm adaylara başarılar diliyorum.’’şeklinde konuştu.

2021 KPSS Lisans ve KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavları için Uşak Üniversitesi ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü tarafından 28 Temmuz Çarşamba günü çevrimiçi “Görevli Eğitimi” gerçekleştirildi. Eğitimde Sınav Organizasyon Koordinatörü Prof. Dr. Sadiye Tutsak tarafından, Bina Sınav Sorumluları ve Bina Sınav Sorumlusu Yardımcılarına yönelik, 2021 KPSS Lisans ve KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavları ile ilgili sınav öncesi, sınav günü ve sonrasında alınacak tedbirler ve Kovid-19 nedeniyle alınacak önlemler hakkında bilgi verildi.