HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Pandemi Sürecinde Hijyen Kontrolü İçin Kullanılan Kimyasallar Anlatıldı
21 Haziran 2021, Pazartesi
Pandemi Sürecinde Hijyen Kontrolü İçin Kullanılan Kimyasallar Anlatıldı

Uşak Üniversitesi Banaz Meslek Yüksekokulu ve Karahallı Meslek Yüksekokulu işbirliği ile "Pandemi Sürecinde Hijyen Kontrolü İçin Kullanılan Kimyasallar" adlı çevrimiçi etkinlik gerçekleştirildi.

Banaz Meslek Yüksekokulu Kimya Teknolojisi Programı Dr. Öğr. Üyesi Hülya Elmalı Gülbaş’ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte, Ülkemizi ve tüm dünyayı 2020 yılından beri etkisi altına alan Covit-19 (Sars-Cov-2) virüsü, bulaş ve korunma yolları ile hijyen kavramı, hijyen için kullanılan kimyasallar, dezenfektanlar, biyosidaller hakkında genel bilgi verildi.

Evlerimizde hijyenin sağlanabilmesi ve güvenli kimyasal kullanımı ile ilgili bilgileri paylaşan Dr. Öğr. Üyesi Elmalı Gülbaş, güncel olarak evlerimizde kullanılan kimyasallar ile aynı etkiye sahip daha çevre ve doğa dostu insan sağlığı açısından daha az zararlı alternatifleri anlattı. Özellikle çocuk odalarında ve oyuncaklarla ilgili hijyen konusunda ve çeşitli yüzeylerde, mutfakta ve banyo gibi evin farklı bölümlerinde hijyen için yapılması gereken uygulamaları aktaran Gülbaş; kapalı mekanlarda hava dezenfeksiyonun sağlanabilmesi için kullanılabilecek olan tıbbi aromatik yağlar hakkında da bilgi verdi.

Etkinlik soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu.