HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Atilla İlkyaz: Sorgu Söyleşisi Gerçekleşti
1 Haziran 2021, Salı
Atilla İlkyaz: Sorgu Söyleşisi Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü tarafından “Atilla İlkyaz: Sorgu”  konulu çevrimiçi söyleşi gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Doç. Evrim Özeskici’nin üstlendiği online (çevrimiçi) söyleşide, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Atilla İlkyaz konuşmacı olarak yer aldı. Yoğun ilgi gören söyleşide, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Ruhsar Temir Gökçeli ve Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nazan Düz bu etkinliğin gerçekleşmesinden dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, Prof. Atilla İlkyaz’a teşekkürlerini sundular.

Sunumunda Prof. İlkyaz, eserleri hakkında bilgi vererek, sanat hayatındaki evreleri anlattı. Resim sergilerinin temalarından bahseden İlkyaz, sergilerinden örnekler sundu. “Şimdi Haberler” isimli serisinde basın fotoğraflarının gündelik dilini kullandığını; “Beyaz” isimli serisinde kendi yaşam öyküsünün görsel çevirisini sunduğunu, “Moskova Defteri” adlı serisinde ise çizgi, leke ve renk değerleriyle ortak bir “dünya algısını ortaya koyduğunu anlatan Prof. İlkyaz, eserlerinde çoğu zaman bir karakter yarattığını ve bu karakterlerin de bir hikâyesi, kavramsal bir kurgusu, imgesi ve şiirsel bir devinimini olduğunu ifade etti.

Etkinlik soruların cevaplanmasının ardından son buldu.