HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / İletişim Fakültesi İLAD 1.Öğrenci Eğitimi Çalıştayına Katıldı
31 Mayıs 2021, Pazartesi
İletişim Fakültesi İLAD 1.Öğrenci Eğitimi Çalıştayına Katıldı

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi; İLAD (İletişim Araştırmaları Derneği)  tarafından oluşturulan İletişim Eğitimi Değerlendirme  ve Akreditasyon Kurulu ( İLEDAK) çerçevesinde hazırlanan “Uluslararası 1. Öğrenci Eğitici Çalıştayı”na katıldı.

Çevrimiçi gerçekleşen çalıştaya, Azerbaycan, KKTC ve Türkiye’den 13 üniversitenin iletişim fakültesinde öğrenim görmekte olan lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki 42 öğrenci katıldı.

İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz moderatörlüğünde,  İLEDAK  Başkanı Prof. Dr. Sacide Vural, İLEDAK üyesi Prof. Dr. Senem Duruel Erkılıç ve öğrenci eğitici Serkan Gündoğar’ın katılımıyla gerçekleşen çalıştayda katılımcılara Yükseköğretimde akreditasyon,  değerlendirme süreçleri, İLAD ölçütleri, değerlendirme ve kurum ziyaretlerinde davranışsal boyut ve akreditasyon kararlarında tutarlılığının sağlanmasına ilişkin konularda bilgilendirme, sürecin işleyişi ve yönetimine yönelik bilgiler verildi.

Çalıştayda öğrencilere İLAD ve İLEDAK hakkında genel bilgilerin yanı sıra öğrenci değerlendirici olarak gidecekleri fakültelerdeki görevleri ve süreç hakkında bilgi paylaşıldı. Aynı zamanda daha önce İLEDAK bünyesinde iletişim fakültelerinde bulunan çeşitli programların akreditasyon değerlendirme sürecine katılan öğrenciler bu konudaki deneyimlerini paylaştılar.

Çalıştayda ayrıca Eylül ayından itibaren değerlendirici ekiplerin oluşturulmaya başlanacağı ve Kasım-Aralık ayı gibi eğitimi alan bu öğrencilerin de akreditasyon değerlendirme sürecinde öğrenci değerlendirici olarak ekipler içinde yer alacağı, bunun planlamasının yapılacağı belirtildi.

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ konuyla ilgili verdiği bilgide, “Çalıştaya 2 doktora öğrencimiz ve bir araştırma görevlimiz katıldı. Amacı iletişim alanındaki programların akreditasyon değerlendirilme sürecinde öğrencilerin de değerlendirici olarak yetiştirilmesini sağlamak olan çalıştayın, fakültemizin akreditasyon çalışmalarına katkısı oldu. Önümüzdeki süreçte, öğrencilerimiz akreditasyon çalışmalarında değerlendirici olacaklar. Fakültemizde görev yapan akademisyenlerimizle birlikte öğrencilerimiz de bu sürece katkı sağlıyorlar.”dedi.