HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / ‘‘Kansersiz Yaşam Mümkün Mü?’’
11 Mayıs 2021, Salı
‘‘Kansersiz Yaşam Mümkün Mü?’’

Uşak Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘‘Kansersiz Yaşam Mümkün Mü?’’ adlı çevrimiçi etkinlik gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Dilek Erol’un yaptığı etkinlikte Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Öznur Öner konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinliğe katılan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, hayatta en çok önem verilmesi gereken unsurun sağlık olduğunu belirterek, her türlü hastalığın tedavisinde erken tanının önemli olduğunu söyledi. Rektör Savaş verilen bilgilerin farkındalık yaratacağını ifade ederek etkinlikten dolayı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezine ve konuşmacı Dr. Öğretim Üyesi Öznur Öner’e teşekkür etti.

Dr. Öğretim Üyesi Öner, kansersiz yaşamda, kanserden korunmanın, erken tanının ve etkin tedavinin önemli olduğunu aktararak, Human Papilloma Virüs (HPV), Serviks (Rahim Ağzı) Kanseri, Endometrium Kanseri, Meme Kanseri ve Over (Yumurtalık) Kanseri hakkında bilgi verdi.

Tarama testlerinin önemine değinen Dr. Öğr. Üyesi Öner, kadınların sağlıklı olsalar da önleyici tedbir olarak belli aralıklarla tarama testlerini yaptırması gerektiğini belirtti. Kadınlarda en sık rastlanan kanserin meme kanseri olduğuna dikkat çeken Öner, meme kanserini taramada en önemli yöntemin mamografi olduğunu söyledi. Mamografik tarama için önerilen en erken yaşın 40 olduğunu aktaran Öner, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Merkezleri tarafından; Mamografi ve HPV taraması taramalarının ücretsiz yapıldığını sözlerine ekledi.

Etkinlik soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.