HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Zaman Yönetimi Eğitim Konferansı
3 Mayıs 2021, Pazartesi
Zaman Yönetimi Eğitim Konferansı

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından, Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Neslihan Öpöz Gökoğlan’ın yaptığı ve Doç. Dr. Zülfiye Acar Şentürk’ün konuşmacı olarak katıldığı “Zaman Yönetimi” konulu eğitim konferansı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Zaman kavramının; geçmişte, günümüzde ve gelecekte varoluşun ve olayların belirsiz devam ilerleyişi, bir bütün; geçmişten günümüze ve geleceğe birbirini izleyen olaylar açısından ölçülen uzamsal olmayan bir süreklilik olarak tanımlana bileceğini belirten Doç. Dr. Şentürk, “Zaman yerine konması, geri döndürülmesi, yenilenmesi, depolanması, satın alınması mümkün olmayan bir kaynaktır. Atılan ok, ağızdan çıkan bir söz ile birlikte geriye dönmesi mümkün olmayan üç şeyden biridir zaman. Zaman altındır. Zaman uzatılamaz, yeniden başlatılamaz, durdurulamaz, geri getirilemez, biriktirilemez, depolanamaz, üretilemez, çoğaltılamaz, ödünç alınamaz, yenilenemez, değiştirilemez.”dedi.

Zaman yönetimi ile ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Zülfiye Acar Şentürk, iyi bir zaman yönetiminin iyi bir planlama gerektirdiğini ifade ederek, öncelikleri doğru belirlemek gerektiğinin altını çizdi. Zamanı iyi değerlendirmenin önemini anlatan Şentürk, kaliteli zaman geçirmek için de zaman yönetimini doğru yapmak gerektiğini sözlerine ekledi.