HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası Aldı
24 Nisan 2021, Cumartesi
Uşak Üniversitesi Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası Aldı

Çevreye duyarlı üniversite

Mart ayında yapılan ISO 14001:2015 denetimini başarı ile tamamlayan Uşak Üniversitesi “TS EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi” sertifikasını almaya hak kazandı.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş; toprak, hava ve su gibi doğal kaynak kullanımının en aza indirilmesi ve bu doğal kaynaklara verilen zararların önüne geçilmesini hedefleyen “ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi” sertifikasını almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Rektör Savaş; “Kalitede öncü bir üniversite olmayı hedefliyoruz çünkü günümüz eğitim sisteminde tercih edilebilirliğin olmazsa olmazı olan kalite yönetiminin önemini anlayan ve bu yönde kendisine bir yol haritası çizen üniversiteler, dünyadaki üniversitelerle rekabet edebilir hale gelmektedir. Bu kapsamda göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kalite çalışmalarımıza başladık. Üniversitemiz kalite çalışmaları kapsamında, “Yükseköğretim Hizmetleri” ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgelendirme sürecini başarıyla tamamladı. Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız, ISO 27001:2013 denetimi başarı ile tamamlayarak, ISO 27001 sertifikası aldı. Bilimsel Analiz ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlik Belgesini ve ‘TÜRKAK Akreditasyon Belgesi’ni aldı. Şimdi de Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığımız TS EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi sertifikasını aldı. Tüm bunlar ‘Kalite’ konusunda ne kadar doğru adımlar attığımızın bir göstergesidir” diye konuştu.