Ana Sayfa / Haberler / Lif Sanatına Güncel Yaklaşımlar Konuşuldu
21 Nisan 2021, Çarşamba
Lif Sanatına Güncel Yaklaşımlar Konuşuldu

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından ““Lif Sanatına Güncel Yaklaşımlar” konulu çevrimiçi konferans düzenlendi. Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Salimeh Amanjani’nin yaptığı konferansa, Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Özlem Erzurumlu Jorayev ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nazan Oskay konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta sanat ve sanatta anlam dönüşümü, tekstilin tarihsel serüveni, resim-tekstil etkileşimi, tekstilin lif sanatına evrimi ve lif sanatının güncel durumu anlatıldı.

Konferansta, lif sanatının farklı tekstil teknikleri kullanılarak, malzemeye, renge bağlı kalmadan her hangi bir teknik ile oluşturulmuş sanatsal çalışmalar olduğu aktarıldı. Sanattaki değişim hareketlerinin birçok sanatta görüldüğü gibi tekstil sanatını da etkileyerek, sanatçı ve tasarımcıların farklı arayışlar içerisine girmesini sağladığını belirten konuşmacılar, lif sanatının güncel durumunu görsellerle anlattılar.

Etkinlik soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu.