HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / İş Hayatına Hazır Olmanın Yolları Anlatıldı
19 Nisan 2021, Pazartesi
İş Hayatına Hazır Olmanın Yolları Anlatıldı

Uşak Üniversitesi Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Umut Eroğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı, "Kariyer Yolculuğu-I, Kariyer Gelişimini Anlamak ve İş Hayatına Hazır Olmak" isimli çevrimiçi etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Doğan Hatun, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin kariyer hedeflerini belirlemesinin önemine değinen Hatun, konuşmacı Dr. Öğretim Üyesi Umut Eroğlu’na katılımından dolayı teşekkür etti.

Değişen Koşullara Uyum Sağlama Şart

Moderatörlüğünü Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hakan Boz’un yaptığı etkinlikte Dr. Eroğlu; ‘Kariyer Nedir?, Kariyerin Oluşumu ve Gelişim Aşamaları, Hayalindeki İşe Girmek için Yapılması Gerekenler, Kendini Tanımak, Kariyer Seçeneklerini Oluşturma, Öz Geçmiş Hazırlama ve Bir İşe Başvurma, Örnek İş Görüşmesi, Görüşmelerde En Sık Sorulan ve Etkili Cevap Vermek için Gerekenler’ başlıklı konularda bilgi verdi.

Başarıyı yakalayabilmek için değişen koşullara uyum sağlamanın şart olduğunu söyleyen Eroğlu, iş hayatına hazırlanan gençlerin meslek tercihlerini yaparken, kariyer değerlerini göz önünde bulundurması ve iş hayatında değişen kariyer anlayışını dikkate alması gerektiğini belirtti. Dr. Eroğlu, öğrencilere yeteneklerinin ne olduğunu keşfederek ve kişilik özelliklerini görerek bu doğrultuda önlerindeki fırsatları değerlendirmeleri önerisinde bulundu. Yaşam boyu eğitim, sürekli gelişim, değişim, uyum, girişimcilik, yenilikçilik ve yaratıcılık gibi değerlerin önemine değinen Eroğlu, etkinlikte öğrencilerin konuyla ilgili sorularını cevapladı.