HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Tasarımlarımız Kataloglarda Yer Aldı
10 Nisan 2021, Cumartesi
Tasarımlarımız Kataloglarda Yer Aldı

Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil, Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tasarımları önde gelen firmaların kataloglarında yer almaya devam ediyor.

Bölgenin ev tekstili alanında önde gelen firması olan Ağaoğlu Tekstil için DTS Tasarım Merkezi tasarımcılarının yapmış olduğu tasarım çalışmaları sonuçlarını verdi.

Yerli ve Milli Tasarımlar Kataloglarda Yerini Aldı…

Aylar süren çalışma sonucu, Ağaoğlu Tekstil Firmasının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak özel tasarım metodolojileri kullanılarak oluşturulan koleksiyon çalışması, akademi-sanayi işbirliği sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Türk ve Avrupalı tekstil tasarımcıları ile çalışmayı tercih eden firma, 2021 kataloğunun %40’ında, DTS Tasarım Merkezi Tekstil biriminin tasarlamış olduğu ürünlere yer verdi.

 

Ürünlerinde %100 pamuk saten, Ranforce, Gofre ve Flanel tercih eden firma için; dijital ortamda ve çeşitli çizim ve boyama teknikleri kullanılarak hazırlanan yeni tasarımlar müşterileriyle buluşmaya hazır. Kısa süre içerisinde alıcı kitlenin beğenisine sunulacak ürünler, Ağaoğlu Tekstil yetkililerinden de tam not aldı. Çalışmaları çok beğendiklerini ve daha sonraki yıllardaki koleksiyon çalışmalarında da DTS ile çalışmak istediklerini belirten firma yetkilileri, “Üniversitemizden çıkan tasarımlar piyasada ses getirecek niteliktedir.” şeklinde konuştu.

Rektör Savaş: “Tasarım konusunda iddialıyız ve başarılıyız.”

Bölgesel kalkınmanın lokomotifinin üniversite ve sanayi işbirliği olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, alın teri ve bilgi terini birleştirdiklerini ifade etti. Deri, Tekstil ve Seramik tasarımlarında dışa bağımlılığı bitireceklerini söyleyen Rektör Savaş, “Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezinin çok önemli bir misyonu var. Tasarımda dışa bağımlılığa son vermek. Yaptığımız çalışmalarla da bunu gösteriyoruz. Ağaoğlu firmasına teşekkür ediyorum. Avrupalı tasarımcılarla çalışıyorlarmış ancak bu seneki kataloglarının yüzde 40’ında üniversitemizin tasarımlarına yer verdiler. Neden? Çünkü biz tasarım konusunda iddialıyız, başarılıyız. En iyi işlere imza atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.