HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / UTTO’dan Minimum Viable Product (MVP) Girişimcilik Eğitimi
1 Nisan 2021, Perşembe
UTTO’dan Minimum Viable Product (MVP) Girişimcilik Eğitimi

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) tarafından, Uşak Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerine yönelik bir girişimcilik eğitimi daha düzenlendi. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen "Minimum Viable Product (MVP)" eğitimine, konuşmacı olarak Arçelik Garage Startup Program Koordinatörü Aykut Hocaoğlu katıldı.

Eğitimde, yaratıcı iş fikri geliştirme, iş modeli geliştirme, MVP nedir?/neden önemlidir ve MVP geliştirme yöntemleri nelerdir? konularında bilgiler verildi. İş modeli geliştirme sürecinde sorun/ihtiyaç belirleme, bunlara çözüm alternatifleri geliştirme, yine bu sorun/ihtiyaçtan yola çıkarak hizmet/ürün geliştirme, değer önerisi yaratma, pazar durumunu belirleme ve gelir modelini belirleme süreçleri detaylı olarak konuşuldu. Ayrıca girişimcilerin elde ettikleri ürünü yatırımcıya, müşteriye, insanlara en kısa sürede ve en verimli nasıl anlatabileceği konusuna değinilirken, MVP’nin ürün geliştirme süreçlerini hızlandırmada ne kadar önemli olduğu belirtildi.

MVP süreci ve yalın girişimcilik tekniklerini, artık yalnızca start-up’ların değil, kurumsal firmaların da sıklıkla kullandığından bahseden Hocaoğlu, son yıllarda kurumsal firmaların da deneyimleme atölyeleri yoluyla, seri üretim öncesinde bu süreçleri sıklıkla kullanmaya başladıklarını dile getirdi. En sık kullanılan MVP yöntemlerinden olan prototipleme üzerinde duran Hocaoğlu, çeşitli prototipleme örnekleri vererek eğitimi tamamladı.

UTTO’nun düzenlediği 2021 yılı Webinar’larının üçüncüsü olan etkinlik, UTTO Koordinatörü Öğretim Görevlisi Dr. Atike İnce Yardımcı’nın,  Aykut Hocaoğlu’na teşekkürü ile son buldu.