HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uluslararası İstiklal Kısa Film Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu
18 Mart 2021, Perşembe
Uluslararası İstiklal Kısa Film Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü son sınıf öğrencisi Barış Yalca, katıldığı Sebilürreşad Uluslararası İstiklal Kısa Film Yarışmasında, “Vatanın Rengi” adlı filmi ile ‘Jüri Özel Ödülüne’ layık görüldü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’un himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkısıyla Sebilürreşad Derneği tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 100'üncü yılı anısına düzenlenen yarışmada Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü son sınıf öğrencisi Barış Yalca “Vatanın Rengi” adlı filmi ile ‘Jüri Özel Ödülüne’ layık görüldü.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Milli bilinci artırmaya yönelik olarak yapılan bu tür etkinliklerin önemine değinerek İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yılı anısına düzenlenen böylesi bir etkinlikte öğrencimizin başarı kazanmasından dolayı gurur duyduklarını belirtti. TBMM tarafından 2021 yılının ‘İstiklal Marşı’ yılı ilan edilmesinin haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Savaş “Uşak Üniversitesi olarak biz de İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılını çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Bu kutlamalar içinde öğrencimizin kazandığı başarı da ayrıca çok mutlu etti, gururlandırdı. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bir kez daha milletimizin duygularına tercüman olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”şeklinde konuştu.