HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinin Düzenlediği “Hayatın İçinden Kadınlar” Temalı Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı
8 Mart 2021, Pazartesi
Uşak Üniversitesinin Düzenlediği “Hayatın İçinden Kadınlar” Temalı Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Uşak Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen, “Hayatın İçinden Kadınlar” temalı öğrenci fotoğraf yarışmasının kazananları belli oldu.

Yarışmada ilk 20’ye giren çalışmalar, Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde sergilenmeye başlandı.

Sergiye Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dilek Sahillioğlu, akademisyenler ve yarışmada dereceye giren öğrenciler katıldı.

Rektör Savaş: “Kadına Yönelik Her Türlü Şiddeti Kınıyoruz!”

Sergi açılışında yaptığı konuşmada Savaş, “Ülkemizin bugünlere gelmesi için canlarını feda eden kadınlarımız başta olmak üzere, şehitlerimizin ve gazilerimizin annelerinin, eşlerinin ve yakınlarının, yaşam mücadelesinin her safhasında fedakârca yanımızda yer alan tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularımla kutluyorum. Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyorum. Uşak Üniversitesi olarak şiddete maruz kalınan ortamların ortadan kaldırılması için her türlü çalışmayı yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. ” dedi.

‘‘Sergide Yer Alan Fotoğrafların Tümü Çalışan, Vefakâr ve Yaşam Mücadelesi İçinde Yer Alan Kadınlarımızın Fotoğrafları”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, dünya kadınlarının eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gün olduğunu belirten Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimizi, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde farkındalık yaratmak adına yaptıkları etkinlikten dolayı kutluyorum. Toplumsal yapımızın ve aile bütünlüğümüzün sağlanmasında, başarılı ve mutlu nesillerin yetiştirilmesinde şüphesiz ki en önemli pay kadınlarımıza aittir. Sergide yer alan fotoğrafların tümü çalışan, vefakâr ve yaşam mücadelesi içinde yer alan Anadolu kadınlarımızın fotoğrafları. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”

Yarışmada dereceye giren öğrencilere başarı belgelerini ve ödüllerini takdim eden Rektör Savaş, sergiyi gezerek fotoğraflar hakkında bilgi aldı.

Fotoğraf Yarışması Birincisi: Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğrencisi Hidayet Sazaklıoğlu

Fotoğraf Yarışması İkincisi: Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğrencisi Ozan Bural

Fotoğraf Yarışması Üçüncüsü: Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğrencisi Zeynep İrem Ayaz