HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Türkiye Yüzey Araştırmaları Webinarları
2 Mart 2021, Salı
Türkiye Yüzey Araştırmaları Webinarları

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle sempozyum, kongre, çalıştay vb. organizasyonların sanal ortama taşındığı günümüz dünyasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün desteği, Uşak Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Arkeolojihaber iş birliğinde “Türkiye Yüzey Araştırmaları” başlıklı çevrimiçi webinarlar dizisi düzenleniyor.

Prehistorik Çağlardan Osmanlı Dönemi’ne kadar olan süreç içerisinde coğrafi bölgelerin kendi aralarındaki etkileşimlerinin irdelendiği webinarlar Arkeolojihaber YouTube kanalı üzerinden canlı yayınlanıyor.

Uşak Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ali Yılmaz’ın da düzenleme ve bilim kurulunda yer aldığı webinarlar dizisinin ilki 18-20 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleşti ve ‘Batı Anadolu Yüzey Araştırmaları’ konu alındı. Açılış seremonisinde Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun’un ardından Arkeoloji camiasında Türkiye’nin önde gelen bilim insanları Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, Prof. Dr. Harun Taşkıran, Prof. Dr. Tuba Ökse ve Prof. Dr. Adnan Diler birer açılış konferansı verdi. 39 farklı araştırmanın yer aldığı webinarda sunulan bildiriler bilim dünyasına yeni bilgiler sundu. Webinarda Dr. Mehmet Ali Yılmaz ‘Uşak Protohistorik Dönem Yüzey Araştırmaları Projesi’, Doç. Dr. Münteha Dinç ‘Uşak Yüzey Araştırmaları Klasik, Hellenistik ve Roma Dönemleri’, Doç. Dr. Emre Taştemür ise ‘Sebaste Antik Kenti ve Çevresi Yüzey Araştırması’ ile ilgili bilgi verdi.

Türkiye Yüzey Araştırmaları Webinar dizisinin ikincisi ‘Orta Anadolu ve Karadeniz’ temalı olarak 05-07 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi. ‘Yüzey Araştırmalarında Etik ve Bilim’ konulu açılış oturumunda Uşak Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rainer M. Czichon da yer aldı. Toplamda 30 farklı araştırmanın son dönem bulgularının tartışıldığı webinar her bildirinin ortalama 300 kişi tarafından canlı olarak izlendiği Arkeolojihaber YouTube kanalından yayınlandı. 

 

Uşak Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenen Türkiye Yüzey Araştırmaları Webinar dizisinin sonuncusu olan ‘Doğu-Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz’ temalı üçüncü webinar 05-07 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek. 2019 ve 2020 yıllarında gerçekleştirilen 30 farklı yüzey araştırmasının sonuçları, gelişmeleri, bölgeler arasındaki etkileşimi ve iletişiminin 2 gün boyunca tartışılacağı webinarın açılış oturumu 05 Mart 2021 Cuma saat 21.00’da Arkeolojihaber YouTube kanalından canlı yayınlanacaktır.

Webinar programı için lütfen aşağındaki linki tıklayın.

https://drive.google.com/file/d/1KCoXB4ZWr2XdspvZDsDMtEHGpsv4vByt/view

Webinarı izlemek için lütfen aşağındaki linki tıklayın.

https://www.youtube.com/channel/UC3vGtUL1M6fHzMw2gyjVlGg