HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, Ortaokul Öğrencileriyle Çevrimiçi Buluştu
2 Mart 2021, Salı
Rektör Savaş, Ortaokul Öğrencileriyle Çevrimiçi Buluştu

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Cihannüma Derneği Uşak Şubesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılarak öğrencilerle bir araya geldi.

Cihannüma Derneği Uşak Şube Başkanı Bilal Ertaş moderatörüğünde çevrimiçi gerçekleşen etkinlikte, öğrencilere, çocukluğu, gençliği ve özellikle eğitim hayatını anlatan Rektör Savaş öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, " Her şeyden önce kendiniz için bir hedef belirleyin ve bu hedef doğrultusunda yılmadan, usanmadan çalışın. Sabırlı olun, sabır sizi olgunlaştırır. Sizler gelecekte bu ülkenin söz sahibi insanları olacaksınız. Kitap okuyun, ufkunuzu geniş tutun, milli ve ahlaki değerlerimize sahip birer insan olarak kendinizi sürekli geliştirin. Ali Fuat Başgil’in ‘Gençlerle Başbaşa’ kitabını okumanızı tavsiye ederim. Merhum Mehmet Akif Ersoy’u anlayın şiirlerini ezberleyin.’’şeklinde konuştu.

Rektör Savaş konuşmasında, “Bazen bir şiir, bir öykü, bir ezgi ya da bir resim karşısında deyim yerindeyse nutkumuz tutulur. Coşkuya kapılırız, yüreğimiz çarpar. Kimi zaman gökyüzünü arşınlarız, kimi zaman deryalara dalarız. Matematikte de benzer duygular yaşanır.” dedi.

Matematiğin hayatın her katmanında, doğanın her yerinde olduğunu anlatan Prof. Dr. Savaş, ‘‘Allah her şeyi matematiksel bir oranla meydana getirmiştir. Biz ona 'Altın Oran' diyoruz. Muazzam bir matematik sistem. Doğanın her yerinde, bazen bir çam kozalağında ve bazen de  ayçiçeğinde görmekteyiz. Ayrıca,  Sanatta, mimaride, ekonomide, askeri stratejilerde matematik vardır. Matematik tarihine bakıldığında, matematiğe damga vuran Türk-İslam dünyası matematikçileri vardır. Bu günkü anlamda ikinci derece denklemlerin kökünü bulan ilk Matematikçi Harezmi’dir . Ömer Hayyam, Matrakçı Nasuh,  Uluğ Bey ve Ali Kuşcu gibi ilim insanları Batı için ışık olmuşlardır. İslam bilim insanları tarih boyunca dünya medeniyetine katkılar yapmıştır. Batı medeniyeti, İslam eserleri üzerine inşa edilmiştir.’’dedi.

Rektör Savaş, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Söyleşi sonrasında Bilal Ertaş, katılımdan dolayı Rektör Savaş’a teşekkür etti. Rektör Savaş konuşmasını Necip Fazıl’ın Sakarya şiirinden bir bölüm okuyarak bitirdi.