HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / TÜBİTAK TEYDEB Projeleri Deneyim Paylaşımı Toplantısı Gerçekleştirildi
9 Şubat 2021, Salı
TÜBİTAK TEYDEB Projeleri Deneyim Paylaşımı Toplantısı Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) tarafından “TÜBİTAK TEYDEB (1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı ve 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı) Projeleri Deneyim Paylaşımı Toplantısı” konulu çevrimiçi webinar gerçekleştirildi.

Etkinliğe Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Çevik Tufan konuşmacı olarak katıldı.

TÜBİTAK 1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı ve 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programları Tanıtımı ve Değerlendirme Süreci, Başarılı Proje Örnekleri, Sıkça Yapılan Hatalar ve Çözüm Önerilerinin paylaşılması amacıyla düzenlenen webinar Uşak Üniversitesi akademisyenleri ve Uşak ilinde faaliyet gösteren firma temsilcilerinin katılımıyla yoğun ilgi gördü.  

Programda konuşmacı Prof. Dr. Ahmet Çevik Tufan tarafından proje nedir, proje önerisinin kapsamı ve kurgulanması, 1501-107 projeleri ve başlıca özellikleri konularında bilgiler verildikten sonra program sıkça yapılan hatalar ve çözüm önerileri ile devam etti.

Hangi Projeler AR-GE Niteliği Taşır?

Proje önerisi yazım aşamasında motivasyonun, bilim ve projelere olan bakış açısının ve mevcut zorunlulukların analiz edilmesinin başarıya giden yolda araştırmacıya sağladığı katkılar üzerine konuşulan programda Prof. Dr. Tufan, konu ile ilgili deneyim ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşarak Araştırma ve Deneysel Geliştirme Taramaları İçin Önerilen Standart Uygulamayı kapsayan “Frascati Kılavuzu” nun önemine değindi. Prof. Dr. Tufan, araştırma projelerinin kurgulanması aşamasında, proje önerisi yazımına hazırlık kapsamında yapılması gereken durum tespiti ve stratejik planlama süreci hakkında deneyimlerini ve yapılması gerekenleri katılımcılarla paylaştı.

TÜBİTAK TEYDEB ve ARDEB destek programlarının tanıtımının yapıldığı toplantıda TÜBİTAK 1501-1507 programları başvuru aşaması hakkında detaylı bilgiler verildi.

Program soru cevap bölümünün ardından, UTTO Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Atike İnce Yardımcı’nın davetli konuşmacı Prof. Dr. Ahmet Çevik Tufan’a, tüm katılımcılara ve Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) çalışanlarına teşekkürleri ile sona erdi.