HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Kalite Yönetimi Kapsamında Ahi Evran Üniversitesi Tarafından Kullanılan “Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP)” Anlatıldı
4 Şubat 2021, Perşembe
Kalite Yönetimi Kapsamında Ahi Evran Üniversitesi Tarafından Kullanılan “Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP)” Anlatıldı

Uşak Üniversitesi ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi işbirliğiyle Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP) hakkında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Uşak Üniversitesi Senatosu üyeleri ve bölüm başkanları katıldı.

Toplantıda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek tarafından AYDEP hakkında bilgi verildi. Prof. Dr. Şimşek sunumunda AYDEP’in gelişim süreci, kullanım alanları, işlevleri, ilkeleri ve katkılarına yönelik açıklamalarda bulunarak, AYDEP Arayüzünü anlattı. Prof. Dr. Şimşek, AYDEP’in, uzaktan eğitim sistemine bir model olduğuna dikkat çekerek, AYDEP Öğrenim Sistemi ile ilgili soruları cevapladı.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, AYDEP öğrenim sistemini gerçekleştirdiklerinden dolayı başta Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya olmak üzere projede emeği geçen herkesi tebrik ederek, verilen bilgilerden dolayı teşekkür etti.

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karakaya ise eğitim süreçlerinin izlenmesinin ve kayıt altında bulunmasının önemine değinerek, fiziksel eğitimin yapılmasının mümkün olmadığı bu dönemde öğrenci ile öğretim elemanı arasında AYDEP sayesinde önemli bir bağ kurduklarını belirtti.