HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Azerbaycan-Ermenistan Çatışmasının Siyasi, Diplomatik ve Askeri Boyutu Konuşuldu
31 Aralık 2020, Perşembe
Azerbaycan-Ermenistan Çatışmasının Siyasi, Diplomatik ve Askeri Boyutu Konuşuldu

Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından "Kafkasya'da Güvenlik ve İstikrar Sorunu: Azerbaycan-Ermenistan Çatışmasının Siyasi, Diplomatik ve Askeri Boyutu" adlı online (çevrimiçi) konferans gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asem Nauşabayeva Hekimoğlu’nun yaptığı konferansta Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın İbrahimov, Karabük Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Asker ve Bayburt Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ramin Sadıgov konuşmacı olarak yer aldı.

Uşak Üniversitesi YouTube kanalından canlı yayınlanan konferansta, Dekan Prof. Dr. Hekimoğlu, Ermeni işgali altındaki toprakların kurtarma operasyonunun zaferle sonuçlandığını, Türkiye ve Azerbaycan’ın sırt sırta vererek zafere ulaştığını belirtti. Dekan Hekimoğlu, 31 Aralık Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü’nü ve yeni yılı kutlayarak, konferansın düzenlenmesinde emeği geçen başta Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere herkese ve davetli konuşmacılara teşekkür etti.

Konferansta, Dağlık Karabağ’ın önemi, Azerbaycan-Ermenistan çatışması, Ermeni işgali altındaki toprakların kurtarılma operasyonu, kazanılan zafer ve sonrası ile ilgili konularda bilgi aktarıldı.

Konferans soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.