HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / YÖKAK İzleme Ziyareti Gerçekleşti
25 Aralık 2020, Cuma
YÖKAK İzleme Ziyareti Gerçekleşti

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) İzleme Ekibi tarafından, Uşak Üniversitesi online (çevrimiçi) izleme ziyareti gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi 2017 yılının Aralık ayında Yükseköğretim Kalite Kurulu ekibi tarafından Kurumsal Dış Değerlendirme Süreci kapsamında ziyaret edilmişti. Bu ziyaretin ardından Uşak Üniversitesi adına Kurumsal Geri Bildirim Raporu oluşturularak bu rapor doğrultusunda 24 Aralık 2020 günü İzleme Ziyareti yapıldı ve iyileştirmeler gözlemlendi.

Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Sarıışık’ın takım başkanı olduğu ekipte; Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun ve Prof. Dr. Metin Bedir ile YÖKAK Uzmanı Doç. Dr. Dilek Avşaroğlu üye olarak bulundu.

İzleme Ekibi, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ile yaptığı görüşme sonrasında Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Metin Gümüş, Kalite Komisyonu ve Koordinatörlük üyelerinin katıldığı ‘Uşak Üniversitesi Kalite Süreçleri’ ile ilgili sunumun gerçekleştirildiği toplantıda yer aldı.

Sunumun ardından Uşak Üniversitesi Senato Üyelerinin de katıldığı toplantıda, Rektör Prof. Dr. Savaş Uşak Üniversitesi’nin 2018 – 2020 yılları arasında gerçekleştirdiği yenilikler ve yapılan iyileştirmeleri anlattı.

Ayrıca gün içerisinde İzleme Ekibi Üyeleri; Daire Başkanları, Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu yönetimleri ile görüşmeler yaptı. Son olarak Uşak Üniversitesi’nin farklı programlarından öğrenciler ile de görüşme yaparak üniversite ile ilgili detaylı bilgi sahibi oldular.

Ziyaret sonunda gördükleri değişim ve yapılan yeniliklerden etkilendiklerini ifade eden Ziyaret Ekibi; başta Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere tüm birimleri kutlayarak, yakalanan bu ivmeli değişim ve yenilikçi yaklaşımlardan dolayı Uşak Üniversitesi’ni tebrik etti.