HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / TÜBİTAK BİGG Programı Bilgilendirme Etkinliği Gerçekleşti
1 Aralık 2020, Salı
TÜBİTAK BİGG Programı Bilgilendirme Etkinliği Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO), Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme A.Ş. (DEPARK), Teknopark İzmir ve İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğiyle, TÜBİTAK BİGG (Bireysel Genç Girişimci) Programı Tanıtım ve Bilgilendirme etkinliği akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.   

Etkinlikte, Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme A.Ş. (DEPARK) yürütücülüğünde İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. (Teknopark İzmir) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliği ile yürütülen, ülkemizin bilim, teknoloji ve yenilik stratejisinde yer alan öncelikli alanlar ile TÜBİTAK BİGG Programı çağrısındaki tematik alanlarda iş fikri olan girişimci adaylarına eğitim, mentorluk, danışmanlık ve kuluçka hizmetlerinin sunulacağı BİGG SİNERJİ destek programı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda, TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Destek Programı (BİGG) ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulmasının amaçlandığı aktarıldı.

BİGG (Bireysel Genç Girişimci) Programında teminat alınmaksızın geri ödemesiz (hibe) olarak verilecek sermaye desteği en fazla 200.000 TL’dir. Lisans 4. sınıflar, lisansüstü öğrenciler ve akademisyenler başvuru yapabilmektedir.