HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, Özel Gereksinimli Öğrencilerle Çevrimiçi Bir Araya Geldi
3 Kasım 2020, Salı
Rektör Savaş, Özel Gereksinimli Öğrencilerle Çevrimiçi Bir Araya Geldi

Uşak Üniversitesi Engelsiz Birim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen tanışma toplantısında, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, özel gereksinimli öğrencilerle çevrimiçi (online) bir araya geldi.

Uşak Üniversitesi’ni kazanan özel gereksinimli öğrencilerle bir araya gelen Rektör Savaş, kendilerini tebrik ederek yeni öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Konuşmasının başında İzmir’de meydana gelen depremden dolayı geçmiş olsun dileklerini ileten Prof. Dr. Savaş, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Uşak Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerle zaman zaman bir araya geldiklerini ve onların dilek, istek ve şikâyetlerini dinlediklerini söyleyen Prof. Dr. Savaş “Engelsiz eğitimin ve engelsiz erişimin adı Uşak Üniversitesi’dir. Üniversitemiz Engelsiz Birim Koordinatörlüğüyle birlikte yaptığımız çalışmalar sonucu, eğitimde, sosyo-kültürel alanlarda Engelsiz Üniversite bayraklarına sahibiz.”dedi.

“Her Konuda Yanınızda Olacağız”                   

Kovid-19 pandemisinin biran önce sona ermesini ve öğrencilerle tekrardan bir araya gelmek istediklerini ifade eden Rektör Savaş, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. En büyük engelin özel gereksinimli insanlara gerekli yardımı yapmamak, gerekli ortamı oluşturmamak ve onların hayat şartlarını yükseltmemek olduğuna dikkat çekerek, “Önce insan diyen ve insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir inancın mensupları olarak, her konuda özel gereksinimli kardeşlerimizin yanında yer almaya ve onların hayatlarını paylaşmaya gayret ediyoruz. Pandemi döneminde uzaktan eğitim ile öğretime devam ediyoruz. Sizler de mutlaka derslerinizi takip edin. Dilek, istek ve şikâyetlerinizi iletin. Tüm öğretim elemanlarımız ve teknik ekibimiz sizinle.”şeklinde konuştu.

Rektör Savaş’ın konuşmasının ardından Uşak Üniversitesi Engelsiz Birim Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Şule Güçyeter, koordinatörlük çalışmaları hakkında öğrencilere bilgi vererek, bu sene Özel Gereksinimli Öğrenci Temsilcisi seçtiklerini belirtti. Beyza Aygören adlı öğrencimizin temsilci olduğunu ayrıca her bölümde özel gereksinimli öğrenci danışmanları olduğunu sözlerine ekleyen Dr. Öğretim Üyesi Güçyeter, özel gereksinimli öğrencilerin her türlü istek ve sorununda yanında olduklarını söyledi.

Özel Gereksinimli Öğrenci Temsilcisi Beyza Aygören, yeni öğrencileri tebrik ederek, her zaman onlara yardımcı olacaklarını ifade etti.

Toplantı öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.