HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi ve MEB Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
27 Ekim 2020, Salı
Uşak Üniversitesi ve MEB Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Uşak Üniversitesi ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında “Araştırmaya Yönelik Kaynakların Kullanılması, Eğitim ve Sosyal Etkinlikler Düzenlenmesine” yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, olgunlaşma enstitüsü bünyesindeki alanların araştırma ve inovasyon kapasitelerinin artırılması hedefleniyor. Ayrıca üniversitedeki bilgi birikimi ve teknolojik altyapı ile üniversite öğrencilerine yönelik sosyal, kültürel ve teknolojik etkinlikler ve eğitimler düzenlenerek geleneksel el sanatlarının canlandırılması ve yaşatılması sağlanacak.


“Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüyle Yaptığımız İşbirliği Öncü Çalışmalarımıza Büyük Katkı Sağlayacak”

Rektör Savaş, protokolün hayırlı olmasını dileyerek “ Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) alanlarında Türkiye’de bir ilk olan ve üç alanı kapsayan tasarım merkezini kurduk. Tasarımda öncü olacak çalışmalar yapıyoruz. Konuyla ilgili yurtiçi ve yurt dışı kurum, kuruluş ve firmalarla işbirlikleri kurduk, kurmaya devam ediyoruz. Bugün de Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile işbirliğine imza attık. İşbirliğimizin öncü çalışmalarımıza büyük katkısı olacaktır. MEB ile bu kapsamda imzaladığımız bu protokolün de hayat boyu öğrenme ilkesi çerçevesinde yararlı olacağına inanıyoruz. Herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.”dedi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük ise imzalanan protokolün eğitimin yaygınlaşması adına büyük önem taşıdığını kaydederek Uşak Üniversitesi ile imzalanan protokolün hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Protokolün ardından, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ve İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şule Aydın, 'Şehzadeler Şehri Manisa' sergisinin açılışını yaptı. Sergi İzmir Olgunlaşma Enstitüsüne ait internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından da sanal olarak vatandaşların ziyaretine açıldı.