HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi TTO 1. AR-GE ve Tasarım Proje Pazarı Başladı
14 Ekim 2020, Çarşamba
Uşak Üniversitesi TTO 1. AR-GE ve Tasarım Proje Pazarı Başladı

Uşak Üniversitesi ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın (UTSO) işbirliği ile düzenlenen "Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) 1. AR-GE ve Tasarım Proje Pazarı" 14 Ekim tarihinde başladı.

Deri, Tekstil, Malzeme, Elektronik, Biyomedikal ve Bilgi Teknolojileri Alanlarında 47 Proje Sunumu Yapılacak

Etkinliğini açılış konuşmasını yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenledikleri, proje pazarının ilkini, Dünya’da ve Türkiye’de alınan COVID-19 salgın önlemleri nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu tarz etkinlikleri son derece önemsiyoruz ve sürekli hale getirmeye çalışıyoruz. Kurum olarak gösterdiğimiz gayretle, üniversitemizin eğitim ve araştırma kurumu kimliğinin prestijini arttırmaya, ülkemizdeki önemli girişimci/yenilikçi üniversiteler arasındaki yerini almasını sağlıyoruz.” dedi.

Rektör Savaş: “Yerli ve yabancı pazarda kalıcı şekilde yer bulmak için proje pazarı etkinlikleri büyük önem taşımaktadır.”

 

Günümüzde, teknoloji girişimciliğini destekleyen ülkelere bakıldığında, diğer ülkelere kıyasla yüksek sayıda üstün yetenekli çalışana ve işgücüne sahip olduklarının görüldüğünü ifade eden Rektör Savaş, “Öncü ülkelerin hatırı sayılır büyüklükte pazar potansiyeline sahip oldukları ve yeterli büyüklükte pazarı olmayanların da daha baştan küresel pazarlara yöneldikleri görmekteyiz. Dolayısıyla, yerli ve yabancı pazarda kalıcı şekilde yer bulmak için proje pazarı etkinlikleri büyük önem taşımaktadır. İlkini düzenlememize ve dünya olarak zor bir süreç içinde olmamıza rağmen etkinliğimiz yoğun ilgi görmüş başvuran ve sergilenmeye değer bulunan proje sayısı itibariyle hatırı sayılır bir büyüklüğe ulaşmıştır. Etkinlik süresince deri, tekstil, malzeme, elektronik, biyomedikal ve bilgi teknolojileri gibi farklı alanlardan toplam 47 proje sunumu yapılacaktır. Sizlere gösterdiğiniz ilgi ve katılımdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Temennimiz proje pazarımızın sonuçlarının da verimli olması yönündedir. Özellikle projelerin alıcı bulması, melek yatırımcılarla buluşturulması, ticarileşme potansiyeli olan projelerin keşfedilmesi büyük önem taşımaktadır. Alanında uzman çok değerli konuşmacılarımız da etkinliğe zenginlik katacaktır. Dereceye giren projeler son gün açıklanacak olup ödül alan, almayan tüm projeler çalışmanın ve emeğin ürünüdür, her biri bizim için çok değerlidir. Uşak Üniversitesi’nden katılan projeler; öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin çalışmaları da bizi ayrıca gururlandırmıştır. Bu çalışmaların artarak devam etmesini, üretkenliğin sürekli olarak artmasını diliyoruz. Bu noktada bizim teşvik ve desteğimizin de her zaman devam edeceğini belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.

Rektör Savaş: “Etkinliğimiz güçlü bir inovasyon ilişkilerine, ortak çalışmalara zemin hazırlayacaktır.”

Proje pazarlarının, ülkemizin araştırma geliştirmesine katkısı olması, bununla beraber katma değeri yüksek ürünler oluşturulabilmesi, bunları ilimizin ve ülkemizin hizmetine sunmak, küresel ölçekte rekabet gücümüzü arttırmak açılarından da çok önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Savaş, “Bunun yanında, bu etkinlik ile akademi ile özel sektör arasında ortak girişim ve stratejik ortaklık anlaşmaları gibi daha güçlü bir inovasyon ilişkilerine, ortak çalışmalara zemin hazırlanacaktır. Öğrencilerimizin bilim ve teknolojiye ilgilerinin artması, teknoloji girişimciliği ekosistemine dâhil olma çabaları ülkemizin gerçekleştirmek istediği ekonomik devrim için de son derece önemlidir. Önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi planladığımız proje pazarı serimizde bizlere verdiğiniz destek için siz değerli katılımcılarımıza çok teşekkür ederiz. Bunun yanında etkinliğimizin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, paydaşımız Uşak Ticaret ve Sanayi Odasına, sponsorlarımız Sesli Tekstil ve DC International’a da ayrıca teşekkürlerimizi sunuyorum. Etkinlik kapsamında sunulacak tüm projelere ticari bir değer olma yolunda başarılar diliyorum. Bu etkinliğe katılan tüm proje sahiplerini şimdiden tebrik ediyor, güzel ve verimli bir etkinlik geçirmenizi diliyorum.” dedi.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir ise etkinliğin Uşak ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dileyerek, bu tür etkinliklerin üniversite-sanayi ortaklığında proje çalışmalarını arttırdığını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından davetli konuşmacı Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (USİMP) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest, Uşak Üniversitesi’nin deri, tekstil ve seramik alanlarında pilot üniversite olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılan çalışmalardan dolayı tebrik etti. Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisini çalışmalarından dolayı kutlayan Serbest, ofis çalışmalarıyla ilgili deneyimlerini dile getirerek tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Serbest sunumunda üniversite-sanayi işbirliğinin önemi, dünyada ve Türkiye’deki teknolojik gelişmeler, bilgi, fikir, ürün geliştirme, proje ve Ar-Ge’nin önemi hakkında bilgi verdi.

Çevrimiçi olarak üç gün sürecek etkinlikte; akademisyen, sanayici ve öğrencilerin proje sunumları yapılacak, sunumların ardından 16 Ekim Cuma günü sonuçlar açıklanacak.