HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş 2020-2021 Öğretim Yılı İlk Dersini Gerçekleştirdi
12 Ekim 2020, Pazartesi
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş 2020-2021 Öğretim Yılı İlk Dersini Gerçekleştirdi

Uşak Üniversitesi 2020-2021 öğretim yılı güz dönemi, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden öğrencilere ilk dersi vermesiyle başladı.

Prof. Dr. Savaş, "Ülkemizin istikbali olan ve geleceğimizi emanet ettiğimiz gençler için çalışmak bize güç veriyor.”

Konuşmasında yeni öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Rektör Savaş, “Öncelikle üniversitemizi tercih eden yeni öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum. Tüm öğrencilerimize de başarılar diliyorum. Maalesef insanlık olarak zorlu ve sabır gerektiren bir dönemden geçiyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın, ülkemizde de birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da bazı olumsuzluklarını hissettirmiş bulunmaktadır. Bu topraklar farklı zamanlarda, kaynağı farklı olsa da sonucunda zaferlerin ve huzurun olduğu mücadelelere sahne olmuştur. Savaşların eksik olmadığı bu topraklarda gönül birliği ile gücünü ortaya koyan insanlar her daim kazanmışlardır. Bu ülkede birinin başına gelen ne varsa hepimizin başına gelmiş gibi üzülüp, el birliği ile mücadele ettik. Şimdi de ülke olarak, dünya olarak salgınla mücadele ediyoruz. Ayrı ayrı bireyler olarak ve Uşak Üniversitesi olarak salgınla ilgili ve genel olarak sorumluklarımızın farkındayız. Bu sorumluluk bizi daha çok çalışmak için motive etmektedir. Ülkemizin istikbali olan ve geleceğimizi emanet ettiğimiz gençler için çalışmak bize güç veriyor. Zor zamanlar geçmişte hep geçti bu da geçecek inşallah.  Geriye bu zamanlardaki azmimiz, paylaştıklarımız, ortaya koyduğumuz kararlılık ve iyi niyet kalacaktır. Dolayısı ile hem normal zamanlarda hem de bu süreçte “mükemmeli” ideal olarak aldık. Amacımız; mükemmel insanlar, mükemmel vatandaşlar, mükemmel yöneticiler, mükemmel evlatlar, mükemmel akademisyenler, mükemmel öğrenciler ve mükemmel ebeveynler olarak bütünde mükemmele hep birlikte ulaşmaktır. Bu da birlikte; birbirimize inanarak, güvenerek, birbirimizi destekleyerek başarabileceğimiz bir durumdur. Tek tek mükemmellerimizi bir araya getirdiğimizde güçlü bir üniversite, güçlü bir ülke ve güçlü bir gelecek ortaya çıkacağına olan inancımızdan hiç vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz. ”dedi.

Uşak Üniversitesi olarak içinde bulunulan süreçte sadece ellerini değil tüm benliklerini taşın altına koyduklarına dikkat çeken Rektör Savaş “Biliyoruz ki ülkenin çalışkan, sorumluluk sahibi, idealist insanlara ihtiyacı vardır. Bu bilinçle burada olan, yaptığı iş ne olursa olsun en iyisini ortaya koymak için çabalayan tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ekrem Savaş, “Sizlerin bu dönemdeki hedefleriniz ve ideallerinizin başında, derslerinizi takip ederek, katılım sağlayarak kendinize yaptığınız yatırımı arttırmak gelmeli.”

Öğrencilere tavsiyelerde bulunduğu konuşmasında Prof. Dr. Savaş, “Sizlerin bu dönemdeki hedefleriniz ve ideallerinizin başında derslerinizi takip ederek, katılım sağlayarak kendinize yaptığınız yatırımı arttırmak gelmeli.  Online eğitimlerin ve fırsatların olduğu bu süreci öğrenmek ve daha iyi olmak için kullanmalısınız. Bizler sizlere verilen eğitimi aksatmadan tamamlayabilmek için alt yapımızla birlikte destek personel sayımızı arttırarak iyileştirmeler yaptık. Hocalarımız kayıt sürecinden itibaren sizlerle iletişim halinde olmaya başladılar. Eğitimin uzaktan olması birbirimizden de uzaklaşacağımız anlamına gelmemelidir. Sizlerle sağlıklı ve güzel zamanlarda eğitime devam edeceğimize inancımız tamdır. Bu yüzden isteğimiz; derslerden, sizi gelecekte başarılı ve farklı kılacak etkinliklerden uzaklaşmadan kendinize olan yatırımınıza devam etmenizdir. Böyle zamanlar sıkıntılı zamanlar olsa da fırsata çevrilecek zamanlar olarak da bakabilirsiniz. Okumak, üretmek, öğrenmek için olmadığı kadar fırsatımız var. Sizleri kampüse tekrar geldiğinizde yabancı dilini geliştirmiş, okuduğu kitap sayısını arttırmış, yeni hobileri olan bireyler olarak görmek isteriz. Sizler bizim değerlerimizsiniz. Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizler yapılamaz denileni yapıp, bu ülkeyi daha da ileriye götürecek kişilersiniz. Kendimize inandığımız, hedeflerimizi belirlediğimiz ve bu hedefler için çalıştığımız sürece başarı bizimle olacaktır. Çevremizde kendisine gıpta ettiğimiz, rol model aldığımız çoğu kişinin yaptığı en iyi şeyin çalışmak ve kendine güvenmek olduğunu unutmayınız. Yapılacak en iyi şey yapabileceklerinizi belirlemek,  çalışmak, başarılı olanların deneyimleri ile kendi bilgilerinizi ve yeteneklerinizi birleştirerek hedefe odaklanmaktır." dedi.

Rektör Savaş, “Öğrencilerimizin ailelerinin omuzlarınızdaki yükün, verdikleri emeğin farkındayız. Ailelere ilgi, destek ve iyi niyetleri için ne kadar teşekkür etsem azdır.”

Ailelere seslenen Rektör Savaş, onların omuzlarınızdaki yükün farkında olduklarını ifade ederek, “Evlat yetiştirmek dünyanın en incelik ve fedakârlık isteyen durumlarından biridir. Evlatlarınız için nelerden vazgeçtiğinizi biliyoruz.  Onların iyi bireyler olmaları için gösterdiğiniz çabanın, vazgeçtiklerinizin, emeklerinizin farkındayız. Aile olmanın en iyi yanı zorlukların üstesinden birlikte gelebilmektir. Bu süreçte öğrencilerimizi uzaktan eğitiminde destekleyeceğinizi, onlara güvenip, yol göstereceğinizi bilmek, bizim için büyük bir şanstır. Bizler Uşak Üniversitesi olarak bu zorlu süreçte öğrencilerimizi bağrınıza basıp, onların eğitim sürecinde gösterdiğiniz ilgi ve iyi niyet için sizlere teşekkür ediyoruz. İsteriz ki evlatlarımız bir an önce Üniversiteye gelsin, eğitimlerine burada devam etsinler. Sizlere de bu dönemdeki ilginiz, desteğiniz ve iyi niyetiniz için ne kadar teşekkür etsem azdır.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Üniversitemize gelen tüm öğrenciler birer pırlanta.”

Uşak Üniversitesi öğretim elemanlarına şimdiye kadar gösterdikleri özverili çalışma, özen ve iyi niyet için teşekkür eden Prof. Dr. Savaş,  “Üzerimizde ülkenin geleceğinin sorumluğunu taşıyan kişiler olarak hepimizin çabası ortada. Bizler gençlere sadece bilgi aktaran değil, deneyim, görgü ve davranışları da aktaran kişileriz. Bu anlamda sözlerimizin, davranışlarımızın ne kadar kıymetli bir bilgi kaynağı olduğunu belirtmek isterim. Üniversitemize gelen tüm öğrenciler birer pırlanta. Kimisi bunun farkında değil, kimisi de üzerini örttüğü kaygı ve korkularıyla bunu gizlemiştir. Bize düşen en önemli görev; öğrencilerimizle ders sırasında onların kendilerini gerçekleştirmelerine ve kendi değerlerini keşfetmelerine katkı sağlamamızdır. Bilginin, ilgi, nezaket ve iyi niyet ile harmanlanarak aktarılması öğrencilerimizin öğrendiklerini ve kendisine bunu aktaran sizleri uzun seneler hatırlamalarını sağlayacaktır. Geriye dönüp kendi öğrencilik yıllarımıza baktığımızda muhtemelen hepimizin bize kendimizi iyi hissettirdiği için minnet duyduğumuz ve saygıyla hatırladığımız hocalarımız olmuştur.  Dolayısı ile hepsi birer pırlanta olan öğrencilerimizin kendilerini fark etmelerine katkı sağlamak bizim elimizdedir. Yolun başında olan öğrencilerimize bu süreçte destek olmak, bildiklerimizi en iyi şekilde aktarabilmek, hepsinin bizim evlatlarımız olduğunu düşünüp bu duygularla işimize sahip çıkmak, içinde bulunduğumuz dönemde daha da önemli hale gelmiştir. Bu konuda gereken özveriyi ve iyi niyeti gösterdiğiniz ve bu dönemde de göstereceğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim.  Hepimizin kendimize göre sıkıntıları, yaşadığı zorlukları, kayıpları oldu. Bu süreç herkes gibi bizleri de etkiledi. Bunlara rağmen geçen dönem elinizden gelenin en iyisini yapıp, ortaya koyduğunuz güzel işler için tekrar teşekkür ederim. Yayın, proje gibi konularda da her yıl daha iyi hale geliyoruz. Bu durumu hep birlikte arttırarak üniversitemizin iyi yerlere gelmesi için çalışmaya hep beraber devam edeceğiz." dedi.

Konuşmasının sonunda yeni akademik dönemin herkese sağlık ve mutluluk getirmesini dileyen Rektör Savaş, çalıştıkça, ürettikçe, hedefler belirledikçe, dünyaya gelme nedenimizi tanımlayıp bu üniversite, bu şehir, bu ülke ve dünya için mükemmeli yapmaya odaklandıkça mutlu olacaklarının altını çizdi.

İlk dersin sonunda Rektör Prof. Dr. Savaş, öğrencilerden gelen soruları cevapladı.