HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Öğrencilerinden Cumhurbaşkanlığı Staj Seferberliğine Yoğun İlgi
22 Eylül 2020, Salı
Uşak Üniversitesi Öğrencilerinden Cumhurbaşkanlığı Staj Seferberliğine Yoğun İlgi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Staj Seferberliği” projesine Uşak Üniversitesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Gençlerin istihdamını ve sektör deneyimini arttırmak amacıyla başlatılan staj programına başvuran Uşak Üniversitesi öğrencisi otuz bir kişi, işletmeler tarafından staj programlarına davet edildi.

Savaş, “Bu proje öğrencilerin kariyer yolculuğunda önemli bir başlangıç yapmalarına katkı sağlamıştır.”

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Staj Seferberliği projesine, Uşak Üniversitesi öğrencilerinden yoğun talep geldiğini belirterek, “Staj Seferberliğin üniversitemizdeki süreçlerini koordine eden Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörlüğümüz, öğrencilerimizin kariyer yolculuğunda önemli bir başlangıç yapmalarına katkı sağlamıştır. Proje kapsamında üniversitemizin, Eğitim, Fen-Edebiyat, İletişim, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri ve Uygulamalı Bilimler Fakültelerinden otuz bir son sınıf öğrencimiz; Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş. gibi ülkemizin seçkin kurumlarında iş hayatı ve kariyerleri ile ilgili önemli deneyimler kazanacaklar. Aynı zamanda yetenek kapısı web sitesi (www.yetenekkapisi.org) üzerinden diğer kurumlara da başvuru yapmış olan öğrencilerimiz ile mülakat ve staj alım süreçlerini devam ettirmektedir. Böylesi önemli bir projeye imza attıkları için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisine teşekkür ediyorum. Ayrıca Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Eser Yeşildağ’ı ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum. Koordinatörlüğümüz 2020-2021 eğitim öğretim döneminde de, öğrencilerimizin kariyer yolculuğuyla ile ilgili tüm süreçlerde yanlarında olacaklardır. Öğrencilerimiz, üniversitemizin (@universiteusak) ve koordinatörlüğümüzün (@usakmokgk) sosyal medya hesaplarını düzenli olarak takip etmeleri durumunda, önemli iş ve kariyer fırsatlarının kendilerini beklediğini unutmamalı. Yeni eğitim öğretim döneminde tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.