HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Bir Kez Daha AB Projesi Kazandı
17 Eylül 2020, Perşembe
Uşak Üniversitesi Bir Kez Daha AB Projesi Kazandı

Uşak Üniversitesi bir kez daha AB projesi yürütmeye hak kazandı. Daha önce zihinsel yetersiz gençlere yönelik “INORCHESTRA” adlı üç yıllık AB projesini başarıyla tamamlayan Uşak Üniversitesi yeni bir proje daha almayı başardı.

Uşak Üniversitesi ACT- ABLE projesi ile 49 projeyi geride bırakarak 98/100 puan aldı.

Türkiye’yi Uşak Üniversitesi Temsil Edecek

Proje İtalya- İspanya ve Türkiye ortaklığında gerçekleştirilecek. Projede ülkemizi Uşak Üniversitesi temsil edecek. Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Özçınar koordinatörlüğünde yürütülecek olan “ACT-ABLE” adlı proje yine zihinsel yetersizlik yaşayan bireyleri kapsayacak. Proje kapsamında, tiyatro ve sinema terapi yöntemi olarak kullanılacak bu yolla zihinsel yetersiz gençlerin eğitimi sağlanacak.

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı’nın desteğiyle yürütülecek proje 2 yıl sürecek, projede alanında başarılı uzmanlar ve eğitmenler de yer alacak. İtalyan basınında da geniş yer alan (https://www.piananotizie.it/il-teatro-oltre-le-barriere-fondazione-spazio-reale-capofila-di-un-team-che-ha-vinto-un-progetto-erasmus/) proje kapsamında zihinsel yetersiz gençlerden oluşan ekip Türkiye, İspanya ve İtalya’da oyunlar sahneleyecek.

Gurur Verici Bir Proje

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, bu tür projelerin önemini vurgulayarak, Türkiye’yi temsilen bu projede yer almanın gurur verici olduğunu belirtti. Daha öncede bu tür projelerle Uşak Üniversitesi’nin Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil ettiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Savaş, projede emeği geçen öğretim üyelerine teşekkür etti.