Ana Sayfa / Haberler / Doğal Yaşam Köyü ve Lavanta Bahçeleri Projeleri Hayata Geçiyor
16 Haziran 2020, Salı
Doğal Yaşam Köyü ve Lavanta Bahçeleri Projeleri Hayata Geçiyor

Uşak Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin iştirakçi olarak yer aldığı ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2019 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazanan; “Büyükoturak Doğal Yaşam Köyü” ve “Lavanta Kanyon Tarih Bir Yerde, Uzakta Değil Ulubey’de” adlı projeler kapsamında, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Çelen, Banaz ve Ulubey İlçelerinde incelemelerde bulundu.

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Üretilecek

Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Rektör Savaş, Uşak Valiliği İl Özel İdaresinin “Büyükoturak Doğal Yaşam Köyü” projesi ve Ulubey İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Lavanta Kanyon Tarih Bir Yerde, Uzakta Değil Ulubey'de” projelerinin iştirakçisi olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Her iki proje ile lavanta başta olmak üzere, çeşitli tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesine ilişkin eğitimlerin verilmesi, ekim-dikiminin yaygınlaştırılması, üretilen tıbbi-aromatik bitkilerin işleneceği üretim tesisleri kurularak elde edilen nihai ürünün pazarlanmasının hedeflendiğini belirten Prof. Dr. Savaş, “Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinin alanında deneyimli hocalarıyla her iki projeye destek oluyoruz. Başta Dekanımız Prof. Dr. M. Fatih Çelen olmak üzere fakülte hocalarımız konuyla ilgili çalışıyor. Her iki projenin Uşak’a orta ve uzun vadede yeni sektör ve iş alanı sağlayacağına inanıyorum. Banaz, Ulubey Kaymakamlarımıza ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.