HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / ÖSYM Uşak İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğünden “Görevli Eğitimi”
11 Haziran 2020, Perşembe
ÖSYM Uşak İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğünden “Görevli Eğitimi”

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 14 Haziran 2020 tarihinde yapılacak Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) ve 27 - 28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi, Uşak Üniversitesi ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü tarafından iki gün süren “Görevli Eğitimi” gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen eğitimin ilk günü, Bina Sınav Sorumlularına yönelik, 2020 MSÜ Sınavı ve 2020 YKS Sınavı ile ilgili sınav öncesi, sınav günü ve sonrasında alınacak tedbirler ve Kovid-19 nedeniyle alınacak önlemler ile ilgili bilgi verildi.

Eğitimin ikinci günü ise Uşak’ta 15 binada yapılacak MSÜ sınavında görev yapacak Bina Sınav Sorumluları ve Bine Sınav Sorumlusu Yardımcılarına yönelik eğitim gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Sınav Organizasyon Koordinatörü Prof. Dr. Sadiye Tutsak, 14 Haziran 2020 Pazar günü 15 okulda gerçekleştirilecek olan MSÜ sınavına, Uşak ilinde 2 bin 951 adayın gireceğini belirterek “MSÜ sınavının sağlıklı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi konusunda sınav görevlilerimize önceki sınavlarımızda olduğundan daha fazla sorumluluk düşmektedir. Bu kapsamda sınavların sağlıklı ve güvenli bir biçimde yönetilmesine yönelik olarak, iki gün süren “Görevli Eğitimi” gerçekleştirdik. ÖSYM tarafından adaylarımıza dezenfektan, maske ve dezenfektan mendil temin edilecektir. İsteyen adaylar kendileri de dezenfektan, maske, siperlik ve eldiven getirebilecekler. Sınav günü binalarımızın girişlerinde yığılmalara sebebiyet vermemek adına ailelerimiz binalarımızın bahçelerine alınmayacak, emniyet görevlileri adayların ve sınav görevlilerinin üst aramalarını sosyal mesafe gözeterek el detektörü ile yapacaktır. ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü olarak tüm tedbirlerimizi aldık.” dedi.