HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, Öğrencilerle Çevrimiçi Bayramlaştı
26 Mayıs 2020, Salı
Rektör Savaş, Öğrencilerle Çevrimiçi Bayramlaştı

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, öğrencilerle bayramlaşma merasimini dijital olarak gerçekleştirdi.

Bayramın üçüncü günü öğrencilerle çevrimiçi bir araya gelen Rektör Savaş, hayırlı bayramlar diledi. Tüm dünyanın etkilendiği zorlu pandemi sürecinde, yarınlarımızın bayram havasında geçmesi için gençlerimizin evde kaldığına dikkat çeken Prof. Dr. Savaş, bu hassasiyetlerinden dolayı öğrencilere teşekkür etti. Fiziksel olarak tekrar bir araya gelmek için bir süre daha evde kalmanın, sosyal mesafeye dikkat etmenin önemli olduğunu belirten Rektör Savaş ‘‘Sizleri çok özledik. Kampüste yaşanan mevsimlerin sizsiz bir anlamı yok. Bu zorlu süreçte öğretimi uzaktan eğitim yoluyla sürdürüyoruz. Bu konuda sorunsuz ilerliyoruz. Ufak tefek sorunlar olabilir. Sorunlarınızı lütfen bana bildirin. Mail atın. İlgili birimlerimiz sizinle irtibata geçecektir.’’dedi.

Kovid-19 pandemisi nedeniyle evde kalmanın yenilenme ve farkındalık konularında düşünme fırsatı verdiğini söyleyen Prof. Dr. Savaş ‘‘Kendinizi tanıma ve içimize dönme fırsatı yakaladık. Yarınlarımız için neler yapabilirizi düşündük. Bu süreçte huzurlu ve sağlıklı bir hayat yaşamanın kıymetini daha iyi anladık. İç dünyamıza döndük, kendimize ve ailemize vakit ayırdık.’’şeklinde konuştu.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Savaş, konuşmasında şunları ifade etti: ‘‘Hayatta başarılı olmak için önce bir idealinizin olması gerekir. Kendiniz için, aileniz için ve memleketiniz için idealiniz olmalı. Hedeflerinize ulaşmak için çok çalışmanız gerekir. Biz size yol gösteririz, bu yolda koşmak ise size bağlıdır. Günümüzde rekabet hızlandı. Bu yoğun rekabetin içinde çok çalışanlar öne çıkacaktır. Evde kaldığınız bu süreçte kendinizi geliştirecek faaliyetler yapabilirsiniz. Bolca kitap okuyun.’’

Konuşmasının sonunda Ramazan Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını dileyen Prof. Dr. Savaş, tüm öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi. Bayramlaşma, söz almak isteyen herkesin bayramla ilgili dilek ve temennilerini dile getirmesinin ve sorularının Rektör Savaş tarafından cevaplanmasının ardından sona erdi.