HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi’nde Çevrimiçi Bayramlaşma Heyecanı
25 Mayıs 2020, Pazartesi
Uşak Üniversitesi’nde Çevrimiçi Bayramlaşma Heyecanı

Tüm dünyanın etkilendiği zorlu pandemi sürecinde fiziksel mesafeye dikkat eden Uşak Üniversitesi, bayram coşkusunu dijital ortamda yaşadı. Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın katılımıyla yapılan çevrimiçi bayramlaşmaya, akademik ve idari personel katıldı.

Çevrimiçi bayramlaşmada Rektör Savaş, herkesin bayramını kutlayarak, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem azabından kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Millet olarak birlik ve beraberliğimizin pekiştiği mübarek Ramazan ayını geride bırakmanın hüznünü yaşarken, sevgimizi, umutlarımızı, kardeşlik ve dostluğumuzu, mutluluğumuzu ve kederlerimizi paylaşma günü olan bayrama ulaşmanın huzur ve sevincini yaşıyoruz. Bizleri, bir kez daha Ramazan Bayramı'na ulaştırdığı için Cenab-ı Hakka ne kadar şükretsek azdır.’’ dedi.

Bu sene Ramazan ayının buruk geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Savaş, ‘‘Kovid-19 nedeniyle camilerimiz kapalıydı. Teravih namazımızı camilerde kılamadık. Ama bununla beraber Rabbim lütuflarını da beraberinde getirdi. Ramazan boyunca evlerimizde kalarak kendimizle ve ailemizle zaman geçirdik. Bayram coşkusunu da evlerimizde yaşıyoruz. Bayram namazımızı evlerimizde kıldık. Büyüklerimizi ziyarete gidemiyoruz, küçüklerimiz ellerimizi öpmeye gelemiyor ama bugün olduğu gibi teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak gönül bağlarımızı tazeliyor ve bayram sevincini yaşayabiliyoruz. Bayram coşkusunu, güzelliğini içimizde hissederek onu gönüllerden gönüllere, bu sene evlerde yaşıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Bu seneki Ramazan ayının yenilenme ve farkındalık konularında insanlığa düşünme fırsatı verdiğine dikkat çeken Savaş, ‘‘Huzurlu, özgür bir hayat yaşamanın kadrini ve kıymetini daha iyi anladık. Bu süreçte iç dünyamıza döndük, kendimize ve ailemize vakit ayırdık. Hoşgörü ve paylaşmanın önemini idrak ettik. Yenilenme fırsatı yakalamış olduk. Bu yönden bakıldığında bunun bir rahmet ve lütuf olduğunu görüyoruz.’’ dedi.

Konuşmasının sonunda Ramazan Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını dileyen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, insanlığın şu günlerde en çok ihtiyaç duyduğu sağlık ve huzura en kısa zamanda kavuşmasını temenni ederek tüm personele çalışmalarında başarılar diledi. Bayramlaşma, söz almak isteyen herkesin bayramla ilgili dilek ve temennilerini dile getirmesinin ardından sona erdi.

Akademik ve idari personelle bayramlaşmanın ardından Rektör Savaş, uluslararası öğrencilerle çevrimiçi bir araya gelerek öğrencilerle bayramlaştı. Bu zorlu süreçte öğrencilerle bir araya gelemediklerini ancak öğretimin uzaktan eğitim yoluyla devam ettiğini ifade eden Rektör Savaş, kampüste yaşanan bahar ve yaz mevsimlerinin öğrencilersiz bir anlamı olmadığına dikkat çekti. En kısa zamanda pandemi sürecinin atlatılarak öğrencilerle tekrar bir araya gelmek istediklerini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Savaş, etkinliği düzenleyen Uşak Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisine ve katkılarından dolayı Öğr. Gör. Halime Kaçar’a teşekkür etti.