HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / İdlib Şehitlerimiz İçin Lokma Dağıtıldı
6 Mart 2020, Cuma
İdlib Şehitlerimiz İçin Lokma Dağıtıldı

Uşak Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Topluluğu, İdlib şehitlerini anmak için Bir Eylül Kampüs alanı içerisinde lokma dağıtımı gerçekleştirdi. Lokma dağıtımına Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İki gün süren ve yaklaşık 2 bin kişilik lokma dağıtımı yapılan etkinlikte, şehitlerin resimlerinin ve memleketlerinin bulunduğu afişler panolara asılarak, şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Etkinliği gerçekleştiren topluluğun danışmanı Öğretim Görevlisi M. Esat Bolat yaptığı açıklamada "Vatan uğruna can veren, ülkesinin bekası uğruna gidip de dönmeyen kahramanları anmak ve onların adını yaşatmak bizim aslî vazifemizdir. Bu doğrultuda bu etkinliği gerçekleştirdik. Destek veren, katkı sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Topluluk başkanı Gıda Mühendisliği bölümü öğrencisi Gizem Cambaz ise "Şehitlerimizi hayırla anmak gayesiyle gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Şehitlerimizin adını unutturmamak için kurduğumuz kütüphaneler, oluşturduğumuz hatıra ormanları da tüm hızıyla devam etmektedir. Bu hususta da halkımızın desteğini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş'ın öğrencilere lokma ikram etmesiyle etkinlik son buldu.