HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
3 Mart 2020, Salı
Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi (Zafer Teknopark A.Ş.) Yönetim Kurulu toplantısı, Uşak Üniversitesi Sosyal Tesisleri toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantı öncesi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve beraberindeki heyet Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı makamında ziyaret etti.

Toplantıya Zafer Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Belediye Başkan Vekili Süleyman Karakuş, Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Bekir Yeşilay, Afyonkarahisar OSB Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu, Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Ramazan Gündağ, Melih Yurter ve diğer üyeler katıldı.

Toplantı öncesi bir açıklama gerçekleştiren Zafer Teknopark Yönetim Kurulu üyeleri, ülkemizi derinden sarsan İdlib’deki saldırıyı şiddetle kınayarak, “Suriye’nin İdlib şehrinde rejim güçlerinin hain saldırısı sonucu şehit olan askerlerimize Yüce Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Ülkemize ve askerlerimize karşı yapılan bu alçak saldırıyı kınıyoruz.” dedi.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Savaş, Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kuruluşundan bugüne kadar, her iki ilin hem üniversiteleri hem de diğer kurumları arasında uyumlu ve örnek bir ortaklık sergilendiğini belirterek, bundan sonra bu uyumun her alanda ortak projeler ve işbirlikleri ile devam edeceğini söyledi.

Uşak'a Teknopark Kazandırdık

Uşak OSB’de yapımı devam eden Teknopark'ın hem Uşak Üniversitesine hem de Uşak iline büyük katkı sağlayacağını söylen Rektör Savaş, sanayi odalarına verdikleri desteklerden dolayı minnettar olduğunu ifade etti. Savaş, "Uşak'a Teknopark kazandırmanın sevincini yaşıyoruz, çalışmaların bu denli hızlı devam etmesi hem üniversitemize hem de şehrimize büyük katkılar sağlayacaktır.” dedi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise iki ilin işbirliği içinde yürüttüğü çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Teknoloji Geliştirme Bölgesindeki kurumların ülke ve bölge için çok önemli görevler üstlendiğine dikkat çekti.

Toplantıda sunum yapan Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Afyon’daki Teknopark'ın gerçekleştirdiği projelerden söz etti. Zafer Teknopark Projesi dâhilindeki araştırmalarda; AR-GE, yazılım, sağlık, gıda, tarım vb. pek çok konuda çalışmalar yürüttüklerini belirten Kandemir, yaptıkları çalışmaların birçoğunun KOSGEB destekli olduğunu sözlerine ekledi.

Gündem maddeleri üzerine yapılan görüşmelerin tamamlanmasının ardından Uşak Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Uşak OSB Teknopark ziyaret edilerek son durum hakkında bilgi alındı.