HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, Bölgesel Destek Programları Açılış ve İmza Törenine Katıldı
28 Şubat 2020, Cuma
Rektör Savaş, Bölgesel Destek Programları Açılış ve İmza Törenine Katıldı

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 2020 Yılı Destek Programları kapsamında, 15 milyon TL bütçeli Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (MEGDEP), 15 milyon TL bütçeli Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (TAGDEP), 1,5 milyon TL bütçeli Fizibilite Desteği Programı (FD), 1,5 milyon TL bütçeli Teknik Destek Programı (TD) olmak üzere toplam bütçesi 33 milyon TL olan 4 destek programı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın teşrifleriyle Kütahya’da ilan edildi.

2020 Yılı Destek Programlarının ilanının yanı sıra 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı İmza Töreni’nin de gerçekleştirildiği toplantıya TR33 Bölgesi (Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak) illerinden kamu, üniversite, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından yoğun katılım oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank “Kütahya’nın ve bölgenin kalkınmasına katkıda bulunacak 10 farklı projenin imzası ve 4 destek programının ilanı için sizlerle bir araya geldik. Bu sayede yerel potansiyeli daha da güçlendirecek 46 milyon liralık kaynağı bölgemize kazandıracağız. Atacağımız adımlar sayesinde; mesleki eğitimden turizme, sektörel gelişmeden kırsal kalkınmaya, gençlerden kadınlara, yani neredeyse toplumun tüm katmanlarına dokunan politikalar hayata geçecek.”dedi.

Bakan Varank Uşak’ın tıbbi ve aromatik bitkilerde önemli bir potansiyele sahip olduğunu söylediği konuşmasında şunları aktardı: “Bu manada Uşak’ı ülke çapında bir marka haline getirmek istiyoruz. Bunun için de Ulubey’de ve Büyükoturak köyünde kamuya ait atıl binalara yatırım yapacak, buraları modern üretim tesislerine dönüştüreceğiz. ‘Hayata Kaldığın Yerden Devam Et’ projesiyle, Uşak Ceza İnfaz Kurumunda mevcut deri konfeksiyon atölyesinin kapasitesini geliştirecek, yine buraya yeni bir çorap atölyesi kuracağız. Projenin paydaşları arasında İŞKUR ve şehrimizdeki OSB’ler de var. Hükümlüler aldıkları eğitimle bir sertifikaya da sahip olacaklar. Böylece normal hayata atıldıklarında bu sertifikalar iş bulma süreçlerini hızlandıracak.”

Program, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda ve ajanslar eliyle yürütülen SOGEP kapsamında 2019 yılında başarılı olan 10 projenin sözleşme imza töreninin gerçekleştirilmesi ile sona erdi.