HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Yerli Üretime Destek
27 Şubat 2020, Perşembe
Yerli Üretime Destek

“Yerli Sanayiye Destek” amacıyla Uşak Üniversitesi Muhasebe ve Finans Topluluğu tarafından destek yürüyüşü düzenlendi. “Tüketmek için Üretmek Gerek, Yerli Üretim Güçlü Türkiye” sloganıyla düzenlenen etkinliğe, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın yanı sıra, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Savaş: “Sosyal Farkındalık Yaratılması Adına da Çalışıyoruz”

Yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Rektör Savaş, Uşak Üniversitesi’nin farkındalık yaratmak konusunda başarılı işlere imza attığını belirterek, “Bugün de öğrencilerimiz yerli üretime farkındalık oluşturmak için bir etkinlik düzenledi. Ülkemizin bağımsız olabilmesinin yolu yerli üretimden geçiyor. Ne kadar üretirsek, dışa bağlılığımız o kadar azalır. Gençlerimizi tebrik ediyorum. Daha şimdiden bunun farkına varmaları ve Türkiye için böyle bir şey yapmaları bizi son derece sevindiriyor.” diye konuştu.

“Gerekli Çabayı Her Zaman Göstereceğiz”

Muhasebe ve Finans Topluluğu Başkanı Esra Kesgin de yerli üretimi desteklemenin bir zorunluluk olduğunu anlatarak, “Tüm üniversite arkadaşlarımızın, ailemizin ve çevremizdekilerin bu farkındalığa ulaşmalarını bekliyoruz. Halkımızdan yerli ürünleri tüketmelerini beklerken, sanayicilerimizin ise kaliteli, talebe uygun, ucuz ürün üretmelerini istiyoruz. Tüm halkımızın tasarruf bilincinin artması ve tasarruflarını yastık altı ölü yatırımlar yerine üretim için gerekli olan sermaye havuzuna birer damla olarak katmalarını istiyoruz. Bu konuda üniversitemiz ve bizler, gerekli çabayı her zaman göstereceğiz” ifadelerini kullandı.