Ana Sayfa / Haberler / Top Shorts’tan Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’ne Ödül
18 Şubat 2020, Salı
Top Shorts’tan Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’ne Ödül

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Sezgin’in başkanlığında, Araştırma Görevlisi Dr. Onur Keşaplı’nın yönetiminde, danışma kurulunda Fakülte Dekanı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ ile Yeni Medya Bölümü Başkanı Doç. Müzeyyen Sevtap Aytuğ’un yer aldığı İletişim Topluluğunca düzenlenen, “Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali”, Top Shorts International Film Festival tarafından ödüle layık görüldü.

Yüzden fazla sektör profesyonelinin yer aldığı jürisiyle dikkat çeken Top Shorts, Ocak ayı boyunca Türkiye ve dünyadan ödüllü filmleri izleyiciyle buluşturmasının ardından 29 Ocak’ta düzenlenen ödül töreniyle noktalandı. Törende, geçtiğimiz yıl Kısa Film Yönetmenleri Derneği’nce Altın Festival unvanına hak kazanan festivallere, Türkiye’de kısa filmin gelişimi için gösterdikleri katkı nedeniyle ödüller verilirken, Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin, festival kıstaslarında yer alan on maddenin tamamını karşılayan tek festival olmayı sürdürdüğü vurgulandı. Festival adına ödülü, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunlarından Burak Pektaş aldı. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali sayesinde kurduğu bağlantılar neticesinde pek çok staj ve iş imkânına mezun olmadan kavuştuğunu belirten Pektaş, şuanda kendisi gibi festivalde görev almış pek çok mezunun alanlarında çalışma fırsatı yakaladığını söyledi. Pektaş, ödülü başta Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu olmak üzere festival yönetimi ve ekibi adına teslim aldığını ifade etti.