HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak ve Ege Üniversitesi DTS Alanlarında Güçlerini Birleştirdi
11 Şubat 2020, Salı
Uşak ve Ege Üniversitesi DTS Alanlarında Güçlerini Birleştirdi

Uşak Üniversitesi ile Ege Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmza törenine, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Ege Üniversitesi Tekstil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TEKAUM) Müdürü Prof. Dr. Faruk Bozdoğan ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bahri Başaran katıldı.

Rektör Savaş: “Güçlerimizi birleştirdik”

İmza töreninde konuşan Rektör Savaş imzalanan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Uşak Üniversitesi ve Ege Üniversitesi güçlerini birleştirdi. Bölgemizin ve ülkemizin kalkınması adına gerçekleşen bu işbirliğinden mutluluk duyuyoruz. İki üniversite deri, tekstil ve seramik alanlarında, analiz ve tasarım çalışmalarının sayısının arttırılması ile sanayiye yönelik üretime katkı sağlamak için işbirliği protokolü imzaladı. Uşak Üniversitesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek üç alanı (Deri, Tekstil ve Seramik) kapsayan tasarım merkezini açtı. Son iki yıldır gerek ulusal, gerekse uluslararası işbirlikleri ve faaliyetlerle adımızdan sıkça söz ettiriyoruz. Protokolün Ege Üniversitesine, Uşak Üniversitesine ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise “İşbirliği çerçevesinde; gerekli araştırma, geliştirme faaliyetleri ile gerekli testler her iki üniversite tarafından gerçekleştirilecektir. Ege Üniversitesi nitelikli insan kaynağını, güçlü alt yapısını bölgemizin ve ülkemizin gelişimi için diğer yükseköğretim kurumları ile iş birliği yaparak hizmete sunuyor. İmzaladığımız protokolün her iki üniversite için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

İmzalanan protokol ile Ege Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen analiz ve tasarım çalışmalarının sayısı artırılarak sanayiye yönelik üretimin geliştirilmesi hedefleniyor.